Nyíregyháza

2021.03.20. 08:58

Varázslatos nyíregyházi fotók

A díjnyertes Kiss István örül annak, hogy mások tetszését is elnyerte az egyik kedvenc fotója a pályázaton.

LTL

Forrás: Kiss István

Téli varázslat elnevezéssel írt ki fotópályázatot a NyírVV Nonprofit Kft. Noha eredetileg több kategóriát hirdettek meg, végül egészében mustrálta a zsűri a beérkezett munkákat. Az ítészek stábját Trifonov Éva fotográfus, Sipeki Péter fotográfus (lapunk rovatvezetője), Kohut Árpád fotográfus és Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője alkották.

A tűéles műveket szereti

Az első helyezett Kiss István Sóstó Fürdőház című képe lett, a második helyen Pammer Pál végzett a Tükörkép című képével, a harmadik helyet megosztották Mihály Gábor Téli varázslat és Ilosvay Péter Madártávlatból című képei között.

A NyírVV különdíját Tóth Márton Árvácska című képe kapta, a közönség különdíjasa pedig Gergelyné Pivarnyik Rita Kacsák a jégen című képe lett. Idővel mindegyik díjazott fotót közzétesszük, ezúttal a terjedelmi korlátok határt szabnak. Mindannyian a NyírVV szolgáltatási utalványait nyerték el, különböző értékben.

– Meglepődtem az eredményen, ugyanis bár régóta fotózok, nem szoktam pályázni. Örülök annak, hogy mások tetszését is elnyerte az egyik kedvencem – jegyezte meg megkeresésünkre Kiss István, akit Balogh Attila oltott be a fotózás szeretetével.

– A festmények közül is az éles, kidolgozott műveket szeretem, ilyen határozott, kemény vonalakkal dolgoznak például egyes orosz és ukrán alkotók. Mivel műszaki ember vagyok, és ipari automatizálással foglalkozok, jobban értékelem a tűéles képeket, mint az elmosódottakat, noha bizonyos esetekben annak is van varázsa. A természetfotózás az egyik szenvedélyem, sok fotóm készült Sóstón és Tokajban. A volt tanárommal, Balogh Attilával azt beszéltük, hogy még néhány tanítványával összefogva akár egy közös kiállítással is jelentkezhetnénk. A fotózáson kívül szeretek túrázni és rádiózni is. A zempléni táj közel áll hozzám, rengeteg hely van a közelünkben, ami kiválóan alkalmas a tartalmas kikapcsolódásra.

https://szon.hu/kultura/helyi-kultura/teli-varazslat-nyiregyhazan-ime-a-gyoztes-fotok-4894228/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában