könyv

2021.07.05. 08:58

Pontot tett a történet végére

Nemrégiben jelent meg John Cure Hontalan lelkek-trilógiájának befejező része.

CsA

Forrás: John Cure archívuma

Lezárult egy korszak a nyírségi horror- és misztikusthriller-író, John Cure életében, hiszen nemrégiben megjelent Démonok ivadéka című regénye, mely egyben a Hontalan lelkek-trilógia zárókötete is. A sorozat első része 1999-ben látott napvilágot, s ez volt az akkor 20 éves szerző első nyomtatásban megjelent, nagylélegzetű munkája.

A lista élére ugrott

A trilógia és az új kötet népszerűségét mutatja, hogy a megjelenés után egy héttel már vezette a Libri sikerlistáját. Az Álomgyár Kiadó online kerekasztal-beszélgetésén John Cure elmondta: a Démonok ivadéka fogadtatása olyan, mint azt remélte, nagyon sokat keresik.

– Írás közben sikerült elengedni a megfelelési kényszert és az ezzel járó nyomást. Úgy voltam vele, hogy ha önmagamat adom, akkor megtalálom, elérem vele az embereket. Bár csak nemrég került a boltok polcaira, rövid idő alatt is nagyon sok visszajelzés érkezett. Az olvasók elégedettek, úgy érzik, a harmadik rész méltó befejezése a sorozatnak – árulta el a szerző. A beszélgetés során szóba jött, ki hogyan reagál a kritikára. A feszültségkeltés mestere az első pillanattól fogva tisztában volt azzal, hogy ha történeteit a nyilvánosság elé tárja, egyaránt kap majd hideget és meleget.

Nem mindegy a hangnem

– Hogy ki miként él meg egy könyvet, hozzátesz a családi háttere, a múltja, a lelkiállapota és még nagyon sok minden más. Ezzel azt akarom mondani, lehet, hogy valakinek az egyik évben nem tetszik a regény, a másikban pedig szeretni fogja – mutatott rá az író, akinek bár fontosak az olvasói visszajelzések, mert olyan hibákra vilá­gíthatnak rá, amik addig rejtve maradtak előtte, az azonban nem mindegy, milyen hangnemben fogalmazzák meg a véleményüket az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában