Nyíregyháza

2023.06.20. 11:16

Szeretik hazájukat és népüket

Nagy Csaba tárogatóművész is átvehette a Magyar Művészetért Díjat.

Nagy Csaba a díjátadó ünnepségen

Forrás: Fotó: Molnár H. Boglárka

Átadták a Magyar Művészetért Díjakat június 13-án Kiskunfélegyházán. Az elismerést Csík János zenész, énekes, Meister Éva színművész, Csoóri Sándor zeneművész, Nagy Csaba tárogatóművész, valamint Antal Imre és Sebestyén Ágnes zenész-énekesek kapták. Az elmúlt 4 évtizedben 1500 elismerést adtak át a Kárpát-medence olyan magyar kiválóságainak, akik a történelem és a kultúra területén tevékenyek.

Fotó: Molnár H. Boglárka
Forrás: Fotó: Molnár H. Boglárka

A Nyíregyházáról érkezett Nagy Csaba tárogatón előadott dallamaival kezdődött a Magyar Művészetért Díjrendszer 46. díjátadó gálája Kiskunfélegyházán. A tárogatóművész maga is a kitüntetettek között szerepelt, munkássága miatt kiérdemelte a Magyar Művészetért Díjat. Gubcsi Lajos író, a Magyar Művészetért Díjrendszer elnöke elmondta, az elmúlt 4 évtizedben 1500 elismerést adtak át a Kárpát-medence olyan magyar kiválóságainak, akik a történelem és a kultúra területén tevékenyek.

– Amikor 1987-ben létrehoztuk a Magyar Művészetért Díjat, aztán a későbbiekben 15 másik díjat, akkor tudtuk azt, hogy a művészek, a kultúra, a nevelés emberei ebben a háborgó, törtető világban sokáig lesznek még háttérben. Eltökélt szándékunk volt, hogy mindenkinek, aki megszolgálta, az életét rátette, megpróbáljunk elismerést nyújtani. Ilyen a Magyar Művészetért Díj, az Ex-Libris Díj, vagy a Zrínyi Ilonáról, Rákóczi Ferencről, Petőfi Sándorról alkotott díjaink. Összesen 1500 díjat adtunk át az elmúlt 36 évben, Kanadától Csíkszeredáig. Aki magyar, és aki tudja, hogy miért szereti a hazáját és népét, azzal előbb-utóbb találkozunk — fogalmazott Gubcsi Lajos a díjátadó ünnepségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában