Szatmárcseke

2023.07.30. 07:41

Ismét fakanalat ragadnak Szatmárcsekén

Csáki Alexandra

Hihetetlen, de már huszonharmadik alkalommal rendezik meg a községben a szilvalekvárfőző fesztivált. A megmérettetés nemzetközi, de tegyük a szívünkre a kezünket: van nemzet, amelyik jobb szilvalekvárt főz, mint a magyar? Na ugye...

A rendezvénynek a Kölcsey Ferenc turisztikai és vendéglátó központ ad otthont, a programok pedig kifejezetten korán, reggel hétkor kezdődnek, ekkor osztják ki ugyanis a szilvát a versenyzőknek. Amíg ők kevergetik a sűrű, illatos-ragacsos masszát, addig tájjellegű ételek receptjeinek megismerésével és kisvonatozással, népi játékokkal tölthetik a délelőttöt a fesztiválozók. Tizenegy órától a Memorial együttes szolgáltatja a zenei aláfestést a rotyogó lekvár mellé, az ebéd és a megnyitó ünnepség után pedig Veress Zoltán tárogatóművész előadását hallhatják a látogatók. A hagyományőrző csoportok és a Kokas Banda műsorát követően Dánielfy Gergő ad élő koncertet, a táncházi ráhangolódás után 21 órától a Csík zenekar húzza a fesztiválszínpadon. A rendezvény tűzijátékkal és szabadtéri bállal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában