Kisvárda

2023.10.15. 09:50

A perembe kapaszkodva hallgatták a megszülető slágereket

Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Emléktábla hirdeti szombat délután óta Kisvárdán a mostani zeneiskola falán, hogy 10 éve nincs közöttünk Bódi László „Cipő”. Az emlékező beszédeket követően közösen helyezett el koszorút Leleszi Tibor polgármester, Seszták Miklós országgyűlési képviselő és „Cipő” húga, Bódi Mária. 

A tábla születéséről Néző István,  a Kisvárdai Városszépítő Egyesület elnöke mesélt. Elmondta többek között, hogy a táblát készítő cég nem kért pénzt a munkájáért. Végül egy pontosítást hallhattak az emlékezők, Bodrog László kért szót. Elmondta, hogy „Cipő” ebben a zeneiskolában nem tanult, mert akkor a Weiner Leó Zeneiskolába járt. Ebben az iskolában játszott viszont a város zenekara Andante néven, ebben zenélt Bodrog László is, akit csak a sorkatonai szolgálat „mentett meg attól”, hogy a későbbi Republic basszusgitárosa legyen. A próbák alatt a fiatalok az ablak peremébe kapaszkodva hallgatták azokat a dalokat, amik itt születtek: Neked könnyű lehet, A jégbüfé, Igazi szerelem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában