Nyírbátor

2023.11.19. 17:48

Kezük között megelevenedik az advent szelleme

A Nyírbátori Művelődési Központ és a város önkormányzata Adventi rajz- és kézműves pályázatot hirdet a Nyírbátorba és a környékbeli településekre járó óvodások, valamint alsó és felső tagozatos diákok számára. A legkisebbektől olyan képeslapokat várnak, amelyeken a téli élményeik elevenednek meg. Mindegy, hogy hóemberépítésről vagy Mikulásvárásról szól, a lényeg, hogy az ovisok teljesen egyedül készítsék el a pályaműveiket, amiken szerepelnie kell a nevüknek, óvodájuknak, óvodai csoportjuknak és segítőjüknek.

Csáki Alexandra

Az alsósokat arra kérik, készítsenek olyan karácsonyi képeslapot, amit egy téli mese ihletett. Ajánlott történetek:  A diótörő, Rudolf, a rénszarvas, A Grincs, Jégkirálynő, Holle Anyó, A didergő király, Játékország kismackói. technikai megkötés nincs, bármilyen eszközzel alkothatnak az 1–4. osztályosok, akik megcímezhetik, sőt, egy kedves üzenettel, idézettel is kiegészíthetik a képeslapjukat. A lényeg, hogy legalább A/4-es méretű legyen a pályamű. Fontos, hogy a gyerekeket tüntessétek fel a nevüket, iskolájukat, osztályukat és a segítőjük nevét. Az felső tagozatos diákok feladata egy karácsonyi lakásdísz elkészítése az újrahasznosítás jegyében. A már kidobásra szánt eszközök, tárgyak, anyagok felhasználásával kell ünnepi hangulatú asztal-, ablakdíszt, kopogtatót, adventi koszorút alkotniuk, méghozzá szabadon választott technikával. A felsősök pályamunkáiról se maradjon le a név, iskola, osztály és a segítő neve. 

Az alkotásokat november 24-ig juttathatják el a kulturális központ (4300 Nyírbátor, Szabadság tér 8-9.) első emeleti, 116/1-es irodájába. Az eredményhirdetésre december 3-áig, a városi ünnepi fények felgyújtásáig kell várniuk a gyerekeknek, akiknek alkotásaiból kiállítást rendeznek be az intézmény aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában