Beregi Múzeum

2023.11.08. 11:19

Kukoricázol velünk?

Ezzel a címmel szervezett a Beregi Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásokat a helyi általános iskolásoknak a Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt.

Bednárik Mónika

Fotó: Szász Csaba

A kis híján 400 diák a tengeri eredetét, neveit, részeit, a hozzá kapcsolódó szokásokat éppúgy megismerte, ahogy – a múzeum tárgyi és fotógyűjteményén keresztül – termesztésének, feldolgozásának lépéseit is. Ebből ők maguk is kivették részüket: bár a vetést, kapálást, törést nem, de a kukoricafosztást, tengerimorzsolást rájuk bíztuk, az elsőstől a hetedikesig serényen fosztottak, morzsoltak, volt, hogy énekszó mellett. A jó munkáért a járandóságukat szilvalekváros puliszka formájában kapták meg.

És persze a kukoricával kapcsolatban is kiderült, hogy nagy- és dédszüleink idejében nem volt szemét, hiszen csutka, csuhé, címer, levél és ízék így vagy úgy, de hasznosult – olvasható a vásárosnaményi Beregi Múzeum honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában