Nyíregyháza

2023.11.30. 12:00

Rangos elismerés dr. Vajda Ildikónak

Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója.

L. Tóth Lajos

Dr. Vajda Ildikó a Mestertanár Aranyéremmel

Forrás: Fotó: egyetem

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1997 novemberétől kitüntetést ad át azoknak az oktatóknak és kutatóknak, akik tudományos diákköri műhelyekben (TDK) az egyetemisták és a főiskolások kötelező tananyag elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formájú tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibontakoztatásáért és elismeréséért.  

A kitüntetést Dr. Vajda Ildikónak ítélte meg az OTDT Testnevelés és Sporttudományi Szekció vezetése a közel 20 éve végzett eredményes témavezetői és TDK tevékenysége alapján, aki tudományos munkája során a motorikus teljesítmények és az antropometriai jellemzők kapcsolatának vizsgálatával a prevenció, a fitness, a speciális mozgásterápia továbbá a tudatos egészségmagatartás hatásvizsgálatával összefüggő kutatásokat végzi. Vezetésével az utóbbi 10 évben 21 TDK dolgozat készült, amelyből 10 dolgozat helyezést, 1 dolgozat különdíjat kapott OTDK és nemzetközi TDK versenyeken, két hallgatója második helyezést ért el az OTDK-n.  

A tehetséggondozást a Testnevelés és Sporttudományi Diákkör, a Lónyay Menyhért Szakkollégium Testnevelés és Sporttudományi szakkollégiumi mentoraként, és a Testnevelés és Sporttudományi Intézet Sport- és egészségtudományi Kutatóműhely vezetőjeként, valamint az Országos Tudományos Diákköri Tanács, Testnevelés- és Sporttudományi Szakmai Bizottságának titkáraként is segíti.

Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató, főiskolai tanár a rangos elismerést Budapesten, a Zeneakadémián megrendezett díszünnepség keretében vehette át az OTDT elnökétől, prof. dr. Weiszburg Tamástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában