Nyírkarász

2024.01.13. 09:11

Jutalom a tehetséges diákoknak

A fiatalok mellett az idős pedagógusok áldozatkész munkáját is elismeri az alapítvány.

M. Magyar László

Sebők Lilla, Horváth Orsolya, Simon Béláné dr., Lakatos Györgyné (hátul), Nagyiván Balázs, Szabó Imre pedagógus, Török Hanna, Balogh József, Hán Mirabella Leticia

Forrás: Nyírkarászért Alapítvány

Kis ünnepségre érkezett a karácsony előtti napokban néhány nyírkarászi fiatal és egy pedagógus a Nyírkarászért Alapítvány kuratóriuma tagjaival együtt a nyírkarászi polgármesteri hivatal házasságkötő termébe. A civil szervezet képviselői – Simon Béláné dr. elnök és két tag, Lakatos Györgyné és Balogh József – ugyanis pénzjutalmat adtak át öt középiskolás diáknak és egy tanárnak. 

Támogatás a továbbtanuláshoz

– Az alapítvány alapítóinak kívánsága az volt egykoron, hogy a Nyírkarászon élő tehetséges és szerényebb anyagi körülmények között élő gyermekek továbbtanulását támogassa a szervezet. A fiatalok egy része a tanulmányi eredményükkel, a másik részük sporttevékenységükkel érdemelte ki a jutalmat. A négy leány közül hárman a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium tanulói, az egyikük pedig a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium tanulója – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Béláné dr., a Nyírkarászért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 
– Jutalmat vehetett át egy fiatalember is, aki a Kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola tanulója. 

Édességek, szakkönyvek 

– Az alapítók kívánsága volt az is, hogy olyan idős pedagógusokat is jutalmazzunk, akik odaadó munkájukkal segítették a nyírkarászi ifjak fejlődését. A kuratórium most Szabó Imre nyugdíjas pedagógus munkáját ismerte el, és további tevékenységre buzdította a falu kulturális életének színesítésében. A pénzjutalom mellett még édességcsomagot és tanulást segítő matematika- és sakk-könyveket kaptak még a diákok – tette hozzá az elnök asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában