Film

2024.02.03. 10:22

Az Oppenheimer kapta a legtöbb jelölést

L. Tóth Lajos

Cilian Murphy alakította Oppenheimert

Forrás: port.hu

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia nyilvánosságra hozta az Oscar-jelöléseket.    Christopher Nolannek az atombomba atyjáról forgatott, Oppenheimer című filmjét 13 kategóriában jelölték Oscarra, köztük a legjobb film, rendezés, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágás és eredeti filmzene mezőnyben. Nolan eddig még nem kapott Oscar-díjat, és egy korábbi filmje sem nyerte el a legjobb filmnek járó Oscar-szobrot, de az Oppenheimerrel idén nagy esélye nyílik rá.

Jorgosz Lanthimosz Szegény párák című filmje 11 jelölést kapott, köztük a legjobb látványtervezés kategóriában. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező James Price és Shona Heath társaságában nyerheti el az Oscar-díjat. A film vetélytársai ebben a kategóriában a Barbie, a Megfojtott virágok, a Napóleon és az Oppenheimer.

Martin Scorsese Megfojtott virágok című eposza 10 Oscarra esélyes. Scorsesét 10. alkalommal jelölték a legjobb rendezőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában