Nyíregyháza

2024.05.04. 08:16

Nyíregyházi alkotások a szlovéniai egyetemen

Magyarország tiszteletbeli konzulja is méltatta a tárlatot.

L. Tóth Lajos

A tárlat megnyitójának résztvevői

Fotó: dr. Zielinski Tibor archívuma

A szlovéniai Primoska Egyetem (Koper) Vizuális Művészeti és Design programjának Electron nevű központja adott otthont a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kulturális Intézet hallgatóinak alkotásaiból rendezett művészeti kiállításnak. A megnyitón jelen volt a szlovéniai magyar nagykövetség tiszteletbeli konzulja, Földvári-Oláh Andrea is. Az ünnepségen beszédet mondott prof. dr. Klavdija Kutnar rektor, dr. Mara Cotič, a Primorska Egyetem dékánja, Földvári-Oláh Andrea, prof. Jiri Kocica szobrászművész és dr. Zielinski Tibor szobrászművész, adjunktus (Nyíregyházi Egyetem).

„A kiállítással az Erasmus és más kétoldalú együttműködés keretein belül tovább bővítettük a kapcsolatokat a nyíregyházi és a szlovéniai egyetem között" - emelte ki Jiri Kočica docens, a VUC tanulmányi programjának munkatársa, aki a kiállítást dr. Zielinski Tiborral közösen nyitotta meg. Beszédükben hangsúlyozták a két intézmény közötti hosszú távú együttműködés fontosságát, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben hasonló szakmai programokat, kiállításokat és közös alkotói, tudományos projekteket is meg tudnak valósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában