Össznépi kerekezés

2019.05.27. 10:06

360 fokos videó: Ezernyi kerékpáros állt rajthoz a Bringa Pikniken

Biciklisek lepték el a Kossuth teret Nyíregyházán május 25-én reggel: mindannyian a második alkalommal megszervezett Bringa Piknikre érkeztek.

Fotó: Pusztai Sándor

Juhász Miklóstól, az egyik szervezőtől megtudtuk: a rendezvény ötlete 2017-ben, a Nyíregyházát és Tokajt összekötő kerékpárutat átadása után merült fel.

– Egy Tokajig tartó, össznépi kerekezésre invitáljuk Nyíregyháza lakosait – mondta el Juhász Miklós. – Nem csak egy szokványos túrát akartunk létrehozni, ezért pihenésre is lehetőséget adó piknik-pontokat állítottunk fel, ahol frissítőkkel várjuk a részvevőket, ezzel még hangulatosabbá és családiasabbá varázsolva az eseményt.

Az indulás előtt majdnem egy órával a szervezők már biztosan tudták, hogy a túrára vállalkozók száma már meghaladta az ezres létszámot. Többen családdal, vagy nagyobb társasággal érkeztek.

– A barátok, kollégák nem értek rá, de szerencsére sikerült a gyerekeket „becserkészni”, így egy egész kis csapattal jöttünk a Szent Imréből – mesélte Csernyus Enikő, aki tanítványaival nevezett a Bringa Piknikre. – Amikor csak lehet, munkába is biciklivel járok, és a Nyíregyháza-Tokaj közötti távot is szívesen megteszem.

A Bringa Piknik résztvevői Nyíregyháza belvárosából, a posta mellől rajtoltak el. A végállomás Tokaj főtere volt, ahol kerékpáros bemutatók, gyerekprogramok és koncertek várták a kerekezőket.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában