Fatum-Nyíregyháza

2019.06.24. 18:43

A leglényegesebb a közös siker

Veres Péter a Fatum-Nyíregyháza csapatmenedzsereként szeretné hasznosítani tapasztalatait.

Veres Péter

Fotó: Pusztai Sándor

A teremsportágakban, így a női röplabda Extraligában amolyan uborkaszezon van. A válogatott javában készül a hazai Európa-bajnokságra, a nem válogatottak viszont még pihenhetnek.

Persze, a klubok vezetői nem tehetik ezt meg, hiszen a közelgő újabb szezonra mindenki szeretné megerősíteni csapatát.

Veres Péter
Fotó: Pusztai Sándor

A legnagyobb igazolás

A bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes Fatum-Nyíregyházánál ugyanez a helyzet.

Azt már tudjuk, hogy kik távoznak, ám az erősítésekről még csak annyit árult el a vezetés, hogy ideigazolt Pintér Andrea, a jászberényiek válogatott centere.

Viszont talán a legnagyobb igazolása a sportág egyik hazai ikonja, aki immáron tagja a szakmai stábnak. Veres Pétert aligha kell bemutatni nemcsak a röplabda, de a sport megyei, sőt hazai kedvelőinek. A száztizenkétszeres magyar válogatott, a tizenöt éve jegyzett külhoni bajnokságokat lehúzó egykori gabonás kiválóság immáron csapatmenedzserként szeretné segíteni a klubot. Miként került egy legendás férfi röplabdázó a női csapathoz?

Már hiányzott a közeg

– Amikor úgy döntöttem, hogy játékosként befejezem, már szerettem volna más módon szolgálni kedvenc sportágamat – kezdte érdeklődésünkre Veres Péter. – Így kerültem néhány éve a férfiválogatotthoz.

– Két esztendeje, amikor Nyíregyházán voltunk, megkerestek a Fatum vezetői, mivel látták, hogy hazatértem, és itthon kezdtem el tevékenykedni. Felajánlották, hogy segítsem a klubot. Akkor azt válaszoltam, hogy egyelőre nem tudom összeegyeztetni ezt a magánéleti és üzleti dolgaimmal, de majd visszatérhetünk a felvetésre. Telt az idő, mígnem nemrégiben egyezségre jutottunk.

– Tisztáztuk, hogy miként tudok segíteni, mi a feladatom. Három éve hagytam abba a röplabdázást, és már nagyon hiányzik az a közeg, amelyben hosszú és sikeres éveket töltöttem el. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az edzések hiányoznak, hiszen jó ideig labdára sem tudtam nézni. Addig tárgyaltunk, míg közös nevezőre jutottunk, és nagy örömömre szolgál, hogy igazi lokálpatriótaként segíthetem a nyíregyházi röplabdát, igaz, nem a férfi-, hanem a női vonalon.

Rugalmas feladatok

– Ami a konkrét feladataimat illeti, ez meglehetősen rugalmas. Egyrészt azt a szakmai tapasztalatot, amit a hosszú évek és a különböző bajnokságok során megszereztem, szeretném hasznosítani. Hollósy László vezetőedző elmondta, hogy neki van egy szakmai elképzelése, ám szívesen meghallgatja a véleményemet, amennyiben ez a női vonalon is hasznosítható. Neki van egy szakmai karaktere, ami számomra teljesen elfogadható és egyértelmű. Ám ha a csapat szempontjából hasznos információkat, tanácsokat tudok adni, azt a közös cél érdekében figyelembe veszi.

– A másik ugyancsak fontos feladatom lesz, éppen a játékosmúltam miatt, hogy egyfajta kapcsolatot építsek ki a klub vezetése és a szakmai stáb között. Erre korábban nem volt példa, ám a sikeres együttműködés érdekében ez elengedhetetlen. A hosszú és külföldi profi időszak után kissé furcsának tartottam, hogy a játékosok szerződtetéséről a vezetőedző tárgyal a menedzserekkel, nem a klub vezetői.

– Ez számomra furcsa, hiszen a vezetőedzőnek elsősorban a szakmai feladatokra kell koncentrálnia, az ilyen technika dolgokkal nem neki kell foglalkoznia. Ebből a szempontból bizonyos űrt fogok, szeretnék betölteni.

– Azt még tudni kell, hogy nekem nincs irodám a Continental Arénában, mert kissé szokatlan módon kötetlen feltételekben állapodtunk meg. Úgy vélem, nekem nem nyolcórás hivatali munkát kell végeznem, nem is kell ennyi időt eltöltenem a csarnokban. Főként, hogy nekem is van magánéletem és üzleti életem. Amikor kell, én ott leszek, és teljes erőmmel fogok dolgozni a csapatért, a nyíregyházi sikerért. Mert ez a legfontosabb! – így Veres Péter.

Klubmustra

Veres Péter pályafutásának állomásai

NYVSC (1997–2000)

Italia Volley Ferrara (olasz, 2000–2001)

Senza Confini Trieste (olasz, 2001–2002)

Estense Carife Ferrara (olasz, 2002–2003)

Unicaja Almería (spanyol, 2003–2005)

Giotto Padova (olasz, 2005–2006)

Qatar Sports Club (katari, 2006)

Acqua Paradiso Montichiari (2006–2007)

Marmi Lanza Verona (olasz, 2007)

Montichiari (2007–2008)

Ural Ufa (orosz, 2008–2010)

Dinamo Moszkva (orosz, 2010–2013)

Asecco Resovia Rzeszów (lengyel, 2013–2014)

Power Volley Milano (olasz, 2015)

GLP SE Nyíregyháza (2017).

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában