mennyei megyei i

2019.06.04. 10:18

A Piramis előtt köszöntötték őket

A hajnalig tartó mulatság részleteit inkább megtartják maguknak.

A zöld mezes nagyecsediek nem botlottak meg a célegyenesben | Fotó: Sipeki Péter

 

Nagyot fordult a világ egy hét alatt Nagyecseden! Az utolsó hazai meccsük után sokan pusmogtak arról, hogy „Ádóék” (Ádámszki Róbert – a szerk.) „elengedték” a Csenger elleni meccset, ezt akkor a nagyecsediek határozottan cáfolták és elutasították. Ezzel a vereséggel viszont már nem a saját kezükben volt a sorsuk, a bajnoki cím megszerzéséhez győzniük kellett Nyírgyulajon, fél szemmel pedig figyelni, hogy miként végez az Ibrány Nagyhalászban.

Kijött nekik a lépés

A mérkőzés tökéletesen indult Gyulajban, Marinas már a második percben vezetéshez juttatta a vendégeket, fél óra után piros lapot mutatott fel a játékvezető a hazaiak játékosának Buka Bencének, így a Nagyecsed közel egy óráig emberelőnyben játszhatott.

Közben jöttek a hírek Halászból, hogy kettővel vezet az Ibrány. Marinas az 56. percben bebiztosította a győzelmet, a Nagyhalász pedig csak szépíteni tudott Ibrány ellen. Ezzel a Nagyecsed megnyerte a bajnokságot!

A zöld mezes nagyecsediek nem botlottak meg a célegyenesben | Fotó: Sipeki Péter

– Tizenkét éve vagyok elnök Nagyecseden, ezalatt voltunk már bajnokok NB III.-ban és megyei II. osztályban, de ez az első megyei I. osztályú bajnoki címem. Ez a társaság megérett a bajnoki címre, rutinos NB I.-es és NB. III.-as múlttal rendelkező játékosok és fiatalok alkotják a keretet, akik négy–öt éve együtt dolgoznak. Büszke vagyok arra, hogy kilenc nagyecsedi is a keretünk tagja.

Nagyon örülök, hogy kijött nekünk a lépés, most az ünneplésé a főszerep, és július közepén kezdjük meg a felkészülést a következő szezonra – mondta Fodor András, a Nagyecsed elnöke.

– Elég régóta focizok már, de ilyen éles végjátékra nem emlékszem, hogy az utolsó fordulóban még négy csapat is esélyes a győzelemre – fogalmazott Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője.

– Arra kértem a fiúkat, hogy csak a meccsre koncentráljanak, és ne foglalkozzanak semmi mással, hiszen úgyse rajtunk múlik, hogy mi történik a másik pályán. Természetesen „kémeink” jelentették, hogy mi történik Nagyhalászban, de szándékosan nem mondtam el a csapatnak, hogy ne vonjam el a figyelmüket a feladatunkról.

Húsz üveg pezsgővel kezdték

– A lefújás után még várnunk kellett öt-hat percet, míg Halászban is befejezik a meccset, aztán kezdetét vette a maratoni ünneplés! Tengyel Zoltán meglepett bennünket húsz üveg pezsgővel, hazafelé pedig egy teremi vendéglátóipari egységben eltöltöttünk egy órácskát.

A nagyecsedi városnapon a Piramis-koncert előtt Kovács Lajos polgármester köszöntötte a csapatot, utána pedig hajnalig tartott a mulatság, ennek a részletei maradjanak inkább titokban…

– Most egy hónapjuk lesz a fiúknak arra, hogy kipihenjék a hétvége fáradalmait, aztán kezdjük a munkát – zárta szavait Ádámszki Róbert.

BB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában