"Ezt most már becsülettel végigcsináljuk"

2019.06.01. 12:00

Döntő lehet a Sényő meccse

Matematikailag az újonc és a Nyírbátor is beleszólhat a fontos kérdésekbe.

Illusztráció

Forrás: KM-archív

Az NB I. és az NB II. után a harmadik vonalban is befejeződik a szezon. Megyénk két csapata a kiesés elkerüléséért és a bajnoki címmel járó feljutásért vívott harcban is csak közvetve érdekelt. A Sényő-Carnifex FC pozíciója nem sokat változhat, az újonc az ötödik helyen áll, ennél nem lehet jobb, de legrosszabb esetben is hatodik lesz. Vasárnapi ellenfele azonban nagyon fontos meccsre készül, hiszen a Jászberénynek még esélye van az elsőségre. Igaz, ez a sansz szinte csak matematikai, mivel az éllovas Szolnok a sereghajtó és már biztosan kieső Sajóbábonyt fogadja.

– Túl vagyunk a megyei rangadón, amin a minimális célunkat elértük, nem kaptunk ki – vezette fel a Berény elleni találkozót Imrő László, a Sényő edzője. – A bajnokság végéhez értünk, az utolsó fordulóra kicsit el is fogytunk, hiszen négy játékos nem nevezhető a keretbe (Fabu Márton, Kristófi Sándor és Ruska Tamás eltiltott, Márton András sérült – a szerk.). Figyelmünk nem lankadhat, mert ellenfelünknek még van célja, nem is akármilyen. Biztosan nagyon motivált, felkészült csapat érkezik hozzánk rutinos szakvezetővel és remek játékosállománnyal.

Becsülettel végigcsinálják

– A legutóbbi tíz mérkőzésünkön jól szerepeltünk, a hiányzóktól függetlenül mi sem várjuk rossz előjelekkel a mérkőzést – tette hozzá. – Hazai pályán bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, és bármelyik csapatot nagy erőbedobásra tudjuk késztetni. Így a végére egy nehéz és küzdelmes mérkőzésre számítunk.

A Nyírbátor matematikailag még bele tud szólni a kiesés elleni harcba, ám a jelenleg tizenkettedik Gyöngyösnek tizenhattal jobb a gólkülönbsége, mint a kiesésre álló Salgótarjánnak. A két csapat izgalmas mérkőzést játszott egymással a szezon első felében: hazai pályán Tóth Márk 90. percben szerzett találatával 1–0-ra nyert a Bátor.

– Ezt most már becsülettel végigcsináljuk – mondta Szi­lágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Mint minden meccsen, most is nyerni szeretnénk. Meglátjuk, mi sül ki belőle, aztán eldől, hogyan tudunk búcsúzni ettől a szezontól.

MK

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 30. forduló

Vasárnap, 17.30. Gyöngyös–Nyírbátori FC, Gyöngyös, v.: Jakab (Schweighardt, Sinkovicz). Sényő-Carnifex FC–Jászberény, Sényő, v.: Takács (Tőkés, Punyi).

További mérkőzések: ESMTK–Cigánd, Füzesgyarmat–Tiszaújváros, Eger–Putnok, DEAC–Salgótarján, Szolnok–Sajóbábony, DVTK II.–Tállya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában