Sunshine-NyíKSE

2019.06.19. 10:11

Esélyesként nem veszítettek

A Sunshine-NyíKSE edzője reálisnak tartja a negyedik helyet.

Megyénk egyetlen NB II.-es kosárlabdacsapata, a Sunshine-NyíKSE az előző két idényben egyaránt a dobogón végzett, tavaly a feljutástól sem volt messze. Ebben a szezonban rosszabb pozícióban végzett ugyan, ám a negyedik helyre így is büszke lehet.

– Az eddigi talán erőn felüli teljesítmény volt – értékelt Kovács Tibor, az NB II. Keleti csoportjában szereplő együttes edzője. – Erre a szezonra gyengült a csapatunk, mert több játékosunk a felsőoktatásban folytatta tanulmányait, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt többen nem tudtak a rendelkezésünkre állni.

Rutin is van a csapatban

– Nehezebben alakult ki a csapatunk, de ami a legnagyobb szó, hogy életben maradtunk, és úgy gondolom, a megyei kosárlabdázásban fontos, hogy legyen egy ilyen szintű csapat is – tette hozzá.

– Menet közben egyre inkább kialakult a reális sorrend, a Cegléd és a Szolnok nagyobb játékerőt képviselt, illetve a DEAC Campusfesztivál 2018. az egymás elleni eredményben volt jobb – folytatta a tréner. – A realitás azt mutatta, hogy valahol itt a helyünk. Arra büszkék lehetünk, hogy nem veszítettünk olyan mérkőzést, amin mi voltunk az esélyesek. A csapattal a vezetés részéről elégedettek vagyunk. Brane Savic játékos-edzőként maximálisan hozzátette a tudását a csapat működéséhez, és fontos láncszem volt Asztalos István is, aki szintén munka mellett nagyon jó teljesítményt nyújtott. A fiatalok is szépen beépültek. Mindenkinek nagyon nagy köszönet jár, hogy munkahely, család, tanulás mellett szolgálták ezt a szép sportágat és segítették a csapatunkat.

Közös érdekeket néznek

Az edző azt is hangsúlyozta, hogy a vezetőség a nyíregyházi kosárlabdázás közös érdekeit tartja szem előtt. Ebben nagy előrelépés a Nyíregyházi Sportcentrum, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. és a NyíKSE nemrég megkötött együttműködési megállapodása.

– Nem szeretnénk azt, hogy itt a megyében bármilyen ellenségkép kialakuljon, azt akarjuk, hogy megbeszéljük, kinek, miben, hogyan tudunk segíteni, közösen hogyan tudunk munkálkodni. Szeretnénk, hogy a megyei kosárlabdázás közös munkával előrelépjen – zárta szavait Kovács Tibor.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában