Kisvárda Master Good SE

2019.06.20. 10:28

Örömmel fogadta a felkérést

Egyéni és csapatszinten is folyamatosan fejlődniük kell.

Az új szezonnak új vezetőedzővel vág neki a Kisvárda Master Good SE NB I.–es csapata. Miután az eddigi megbízott edző, Dévényi János szerződése lejárt, a vezetőség Bakó Botondot bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával.

– Váratlanul ért a felkérés, hiszen általában május végén, június elején már meg szokott lenni a következő idény stábja. Örültem a megkeresésnek, mert Orosházán annak ellenére, hogy megnyertük a férfiakkal az NB I./B-s bajnokságot, olyan helyzet alakult ki, hogy teljesen bizonytalan a csapat jövője.

A lelkeket is ápolni kell

A harmincnyolc éves szakembernek nem lesz újdonság női együttese dolgozni, hiszen férficsapatok mellett irányította már a Székesfehérvár, a Békéscsaba, a Debrecen élvonalbeli és a Szeged másod­osztályú alakulatát is. Bakó Botond a Debrecen női csapatával érte el pályafutása legfontosabb eredményeit, egy bajnoki ezüst- és egy bronzérmet, így a nemzetközi porondon, az EHF-kupában is szerepelhetett a cívisvárosiakkal.

Fotó: Délmagyar

– Ha a szakmai részét nézzük, más hölgyekkel dolgozni, mert jelentős a különbség a két nem között játékban, sebességben, dinamikában és a játék közbeni döntéshelyzetekben egyaránt. Ebből adódóan nem lehet ugyanazokat az elemeket elvárni, valamint a lelkekkel is többet kell foglalkozni, mint a férfiaknál. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy női csapat is képes szép, kreatív játékot játszani – mondta a frissen kinevezett tréner.

Bakó Botond nem kis fel­adatra vállalkozott, hiszen az előző idényhez hasonlóan szinte új csapatot kell építenie, ugyanis a bajokság közben, illetve a végén tizenhárom, köztük több meghatározó játékos is távozott a klubtól.

Fontos a csapatkohézió

– Valóban sokan távoztak, ezért sokan is érkeztek, érkeznek. Az elmúlt idényben, ha csak a neveket nézem, nagyon erős kerete volt a Kisvárdának. Most talán nevek alapján kissé gyengébben állunk, viszont ezt egyéb erényekkel, kvalitásokkal lehet pótolni. Az előttünk álló szezonra egy más összetételű, más arcát mutató csapatot kell összegyúrnunk, véleményem szerint ez a keret alkalmas az új feladatokra. Nagyon fontos a csapatkohézió, a csapategység és a megfelelő sportolói magatartás, a szívvel-lélekkel való játék, a csapat érdekeinek előtérbe helyezése, ha ezek az erények hiányoznak, akkor bármilyen nevekből áll a csapat, nem fog eredményt elérni. Mindenképpen szeretnék egy nagyon ambiciózus és magától sokat elváró csapatot felépíteni, amelyben mindenki tudja a feladatát és alárendeli magát a csapat érdekeinek – fogalmazott Bakó Botond.

– Július 8-án egyéni felmérésekkel, orvosi vizsgálattal kezdjük meg a felkészülést, és az itt kapott eredmények függvényében módosítjuk az egyébként már meglévő programot, melyben nyolc edzőmérkőzés is szerepel. Nyolc hét áll rendelkezésünkre arra, hogy felkészüljünk Európa egyik legerősebb bajnokságára, amelyben egyetlen meccset sem lehet könnyedén venni, hiszen az első két csapat kivételével bárki megverhet bárkit, nincs lefutott mérkőzés, mindegyiken maximálisan kell teljesíteni az eredmény érdekében.

– Célunk, hogy mind egyéni, mind csapatszinten folyamatosan fejlődjünk, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak legyünk – zárta gondolatait Bakó Botond.

BB

Ezek is érdekelhetik