vívás

2020.02.13. 11:06

Tokiói részvételt érhet a sikeres tavasz

Tarjányi István kerekesszékes vívó különdíjat kapott a lapunktól.

Fotó: Dodó Ferenc

Mint ismert, lapunk január végén tartotta meg hagyományos díjátadó gáláját, amelyen a megye legjobb felnőtt és utánpótlás sportolóit, -csapatait, illetve edzőjét díjaztuk. Hogy ki kapott elismerést, arról az olvasók dönthettek, kivétel ez alól a különdíj, amelyet a szerkesztőségünk Tarjányi István kerekesszékes vívónak szavazott meg.

Az NYVSC kiválósága igazoltan volt távol a gálánkról, akkor ugyanis a válogatottal edzőtáborozott, a héten viszont már itthon edzett, így meg is látogattuk a sportolót és mesterét, Pákey Bélát, hogy átadjuk a díjat.

– Nagy megtiszteltetés, hogy megkaphattam ezt a díjat – mondta Tarjányi István. – Örülök, hogy jó eredményeket értem el az előző évben.

A legfontosabbaknak a világkupákon szerzett érmeket tartom: párbajtőrben bronzérmet, kardban szintén bronzot, valamint egy ezüstérmet szereztem.

Ebből az ezüstnek örültem a legjobban, igaz, hogy a döntőben kikaptam, de nagyon jól vívtam, a fináléban nem volt szerencsém.

Hétvégén már versenyez

Az idén ennél is fontosabb versenyek jönnek.

– Hétvégén Egerben lesz világkupaverseny, később Sao Paulóba megyünk világkupára, májusban pedig Angliában lesz Európa-bajnokság, azzal lezárul az olimpiai kvalifikációs időszak, remélem, ott leszek Tokióban augusztus végén – beszélt a vívó az idei tervekről. – Az én kategóriámban (B sérültségi kategória – a szerk.) tizennégy versenyző jut ki az olimpiára, szóval nem könnyű kvalifikálni. Ennek érdekében a májusi verseny lesz a legfontosabb, de addig is gyűjteni kell a pontokat.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában