Hübner Nyíregyháza BS

2020.03.18. 09:16

Véget ért a hazai kosárlabdaszezon

Bajnok egyik osztályban sincs, de a nyíregyháziakat még érheti jó hír a későbbiekben.

Bus Ivánék erre az idényre befejezték

Fotó: Pusztai Sándor

Szerdán rendkívüli ülést tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Mint ismert, a szervezet minden versenysorozatát felfüggesztette már múlt hét pénteken, a legfrissebb döntés szerint pedig az összeset befejezettnek nyilvánítja.

Az élvonalban nincs kieső

A szövetség közleményében az áll, hogy az illetékesek előzetesen megkérdezték az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. „A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be” – áll a közleményben.

Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben.

– Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz az idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. A férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg.”

Mindehhez érdemes hozzátenni, hogy információnk szerint az elnökség később megtárgyalja annak a lehetőségét, hogy bővítik-e az A csoportot – ilyen döntés értelmében akár osztályt is válthat a Hübner Nyíregyháza BS.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában