Nyíregyházi TK

2020.04.09. 08:15

A tekéseknél is többismeretlenes az egyenlet

A Nyíregyházi TK gárdájának most következtek volna a nyerhető mérkőzései.

Finta Zoltán

Fotós: Pusztai Sándor

Mint ahogy a többi sportágban, a tekéseknél is szünetel a bajnokság, és edzésre sincs lehetőségük a csapatoknak. A Nyíregyházi TK élvonalbeli csapata március 7-én játszotta utolsó mérkőzését, akkor nagy csatában 5:3-ra múlták felül a Kazincbarcikát, megtörve ezzel nyolcmérkőzéses nyeretlen bajnoki szériájukat.

– A Magyar Teke Szövetség elnöksége március 13-ai döntésével felfüggesztette a bajnokságot. A versenykiírás szerint a sorozatot július 1-jéig be kell fejezni. Mivel öt forduló van még hátra, ezért május utolsó hétvégéjén le kellene játszani az első mérkőzéseket, hogy meg tudjunk felelni ennek a feltételnek. Itt főleg a hétvégék jöhetnek csak szóba, mert a versenyzők döntő többsége amatőr, vagyis munka mellett sportol. Létezik azonban egy másik forgatókönyv is, amely szerint tornarendszerben fejeznénk be a bajnokságot – vázolta a lehetőségeket Finta Zoltán, a Nyíregyházi TK játékosa. – A szövetség mindenesetre törekszik a befejezésre, mert nem szeretne csonka bajnokságot. Az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy berekesztik a sorozatot, nem hirdetnek győztest. Ebben az esetben az egyik variáció szerint a mostani állapotot vennék figyelembe, a másik szerint az őszi szezon lenne a mérvadó – latolgatott a nyíregyházi játékos. – Nekünk az utóbbi lenne előnyös, hiszen az ősz végén még nem álltunk kieső helyen, most viszont a sorozatos vereségeknek köszönhetően a négy kieső egyike lennénk.

Finta Zoltán
Fotó: Pusztai Sándor

Nem tudnak edzeni

Sajnálnám, ha így lenne, mert a Barcika elleni győzelmet követően jöttek volna azok a mérkőzések, amelyeken bebiztosíthattuk volna élvonalbeli tagságunkat. Ezután következett volna az Ajka, a Szentgotthárd és a Szolnok elleni találkozónk, amelyeken esélyesként léphettünk volna dobóállásba.

– A legnagyobb problémánk azonban az, hogy nem tudunk edzeni, hiszen a városi stadion hetek óta zárva van. Ebben a bizonytalan helyzetben nem tudunk mást tenni, csak várakozunk és bízunk benne, hogy a pályán dől majd el a bajnokság.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában