megyei I.

2020.04.14. 10:16

Az ibrányiak csatára hármasával rugdossa a gólokat

Nagy Dávid jókor van jó helyen.

Nagy Dávid (sárga mezben) többnyire a tizenhatoson belülről eredményes

Fotó: KM-archív

Több mint négy hete léptek utoljára pályára a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság csapatai, március 14. óta nem változott a tabella állása. Természetesen a góllövőlista is változatlan, amely szerint az első helyen Nagy Dávid áll tizen­nyolc találattal.

A harmincegy éves játékos az előző szezonban érkezett Ibrányba, és akkor huszonötször volt eredményes, amely a mesterlövészek listájának harmadik helyére volt elég.

– A csapat túlnyomó többségét ismertem, és jó pár barátom is játszik itt, ezért könnyű volt a beilleszkedésem.

Az Ibrány támadófutballt játszik, amely kedvezett az én játékomnak is, mérkőzésenként adódott négy-öt helyzetem, „csak” be kellett rugdosnom ezeket

– mondta az ibrányi játékos.

Dávid az előző idényben magasra tette a mércét önmaga számára.

A bajnokság kezdete előtt sosem tűzök ki konkrét gólszámot, de minden mérkőzésen arra törekszem, hogy eredményes legyek.

Az első fordulóban teljesítette is a tervét, hiszen a Kisvárda elleni találkozón betalált. Aztán augusztus végén Tiszakanyáron rátett még egy lapáttal, mesterhármasával vastagon kivette részét a sikerből, ezt a teljesítményt megismételte szeptember közepén a Balkány ellen, valamint február utolsó napján a Kemecse ellen is.

Az első mindig fontos

– Az előző szezonban volt egy mesterötösöm is, a Csenger elleni hazai mérkőzésen voltam ennyiszer eredményes. A bajnokság első gólja mindig kedves, mert azok megadják a kezdő lendületet. Kiemelni egyik találatomat se tudom, mert nem nagy gólok mestere vagyok, általában a tizenhatoson belülről szoktam eredményes lenni. Jókor vagyok jó helyen – fogalmazott Nagy Dávid.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában