Fatum-Nyíregyháza

2020.04.16. 07:00

Fejben is felkészült a meccsekre a Fatum röplabdázója

A Fatum-Nyíregyháza röplabdázója edz, olvas, spanyolul tanul, és új recepteket próbál ki.

Inneh-Varga Eliza (3) érettebb játékot nyújtott, mint korábban

Fotó: Km-archív / Pusztai Sándor

Kétség sem férhet hozzá, hogy a női röplabda Extraliga egyik legnagyobb tehetsége bontogatja a szárnyait a Nyíregyházán. Inneh-Varga Eliza az előző szezonban robbant be a köztudatba.

Már akkor is voltak kitűnő meccsei, a Fatum-Nyíregyháza egyik legjobbja volt, ám még inkább illett rá a csiszolatlan gyémánt jelző, ebben az idényben viszont kiegyensúlyozottabb játékot nyújtott. A 21 éves röplabdázó nem szeretné megjelölni, hogy a két szezon közül melyikben teljesített jobban, de az utóbbi állítással ő is egyetért.

Segít a meditáció

– Mindkét szezonból nagyon sokat tanultam, de nehéz összehasonlítani a kettőt, mert sokat változtam – fogalmazott Inneh-Varga Eliza.

– Érettebb lettem, picit összeszedettebb vagyok fejben és több játékszituációt nyugodtabban tudtam kezelni az előző szezonomhoz képest. Kezdem megtanulni, hogyan kell fejben felkészítenem magam a mérkőzésre. Ahogy tavaly is, minden meccs előtt megpróbálok meditálni és helyretenni a gondolataimat, kezelni az izgalmat és a feszültséget.

Nagyon hálás vagyok, hogy a mögöttünk hagyott szezonban is játéklehetőséget kaphattam, mert úgy gondolom, ez nagyon sokat segített abban, hogy játéktapasztalatot szerezzek.

Mint ismert, a nyíregyházi csapat edzőváltás után azon dolgozott, hogy újra olyan formába lendüljön, amilyenben a szezon első felében volt. A Fatumnál azt szerették volna elérni, hogy a rájátszásra minél jobban felkészüljenek, és ott bárkire veszélyesek legyenek. Erre már nem kapta meg az esélyt a csapat, a Magyar Röplabda Szövetség egy hónap szünet után múlt csütörtökön befejezettnek nyilvánította a bajnokságait, így Németh Szabolcs gárdája a második helyen állva fejezte be az idényt.

Szebb befejezésben bíztak

– Nagyon rossz ez a helyzet, egyrészt azért, mert egyik napról a másikra állt le minden, másrészt pedig szerettük volna szebben befejezni a szezont – mondta Eliza.

Egy kicsit reménykedtünk benne, hogy lesz folytatás.

– A kondiedzéseket még folytattuk a felfüggesztés alatt is, de a röplabdaedzések már nagyon hiányoznak. Próbálom azért a jó oldalát nézni és kihasználni ezt az időszakot, hogy olyan dolgokra koncentráljak, amire a bajnokság közben nincs annyi időm, de később sokat segíthet a teljesítményemen.

– Amikor befejeztük az edzéseket, Londonba jöttem, itt töltöm a házi karantén mindennapjait a párommal. Reggelente edzeni szoktam, ezt szerencsére nem kell mindig a házban tennem, mert a házunk mellett van egy park, ahol tudok mozogni, ott nincsenek olyan sokan. Egyébként a szabadidőmben olvasok, gyakorlom a spanyol nyelvet, új recepteket próbálok ki, valamint sokat beszélek telefonon a családommal és a barátaimmal – zárta szavait Eliza.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában