kosárlabda

2020.04.24. 09:57

Zenei búcsú a nyíregyházi edzőlegendától

Valaki írásban, Siska János zenével búcsúzik Sallai Józseftől.

Az Apáczai-iskola előtt többen is lerótták a kegyeletüket

Fotó: Mán László

Az egész nyíregyházi kosárlabdaéletet megrázta a vasárnapi szörnyű hír: hosszú betegség után itt hagyott bennünket Sallai József. Korábbi játékosai és kollégái közül sokan a Facebookon posztolt szöveggel, más zenével emlékezett meg a kiváló szakemberről.

– Ki így, ki úgy adta ki magából az érzéseit, én a legjobban zenével tudom ezt megtenni – mondta Siska János, aki egy maga által kevert zenei összeállítással búcsúzott.

Azt a mixet, amit most kiposztoltam, még Zentai Levente halálakor csináltam, sajnos most megint aktuális.

– Mindenkit nagyon megviselnek a történtek, és nehéz feldolgozni, az biztos, hogy pótolhatatlan az, amit Sallai József képviselt, ahogyan foglalkozott a gyerekekkel, és ahogy viseltetett a kosárlabda iránt.

Bakelit, CD, kazetta

Az Apáczai-iskola előtt többen is lerótták a kegyeletüket | Fotó: Mán László

– A zenélés régi hobbi, tíz-tizenöt évvel ezelőtt, amikor játékos voltam, sokkal több időt tudtam rászánni – beszélt az edző kedvelt időtöltéséről.

– Régebben volt internetes rádióműsor is, ahol zenéltem, most már csak itthoni hobbi, esetleg akkor zenélünk, ha összejövünk az öcséimmel. Az utóbbi években a munka miatt egyre kevesebbet foglalkoztam vele, amióta pedig baba van, végképp nincs rá idő. Pedig gyerekkorom óta szeretem a zenét, több stílust is. Még mindig megvan nagyjából háromszáz bakelitlemez, több doboz CD és számtalan kazetta, illetve a saját mixeimmel is megtöltöttem három-négy winchestert.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában