Mennyei megyei

2020.08.18. 07:38

A Vásárosnamény ismét magasra tette a lécet

A Tarpa, az Újfehértó és a Fehérgyarmat is előrébb lépne az elmúlt szezonhoz képest.

Ugyan csak szombaton kezdődik meg a küzdelem a bajnoki pontokért a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokságban, jó néhány csapat már élesben mérette meg magát a Magyar Kupa megyei selejtezőiben. Megye egyes sorozatunkban ezúttal a Vásárosnamény, a Tarpa, a Fehérgyarmat és az Újfehértó mestereit kérdeztük a felkészülésükről és bajnoki céljaikról.

Jelentős játékosmozgás

A fentebb említett négyesből a márciusi zárás pillanatában a legelőkelőbb pozíciót a Vásárosnamény foglalta el, Madalina György legénysége a dobogó alsó fokáról mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik helyen fejezte be a csonka szezont. Annak ellenére, hogy jelentős volt a játékosmozgás, úgy tűnik, a gárda nem felejtett el focizni: a kupa első fordulójában a Rakamazt verte magabiztosan, legutóbb pedig Nyírbátorban vette sikerrel az akadályt.

– A márciusi leállást követően májusban találkozott újra a csapat, abban az időszakban hetente egy-két alkalommal tréningeztünk. Az igazi munkát július elején kezdtük meg, amikor hazánkban újra emelkedni kezdett a fertőzésszám.

– Akkor egészségemet féltve úgy döntöttem, nem folytatom tovább, azonban a vezetőség meggyőzött a folytatásról – tekintett vissza Madalina György. – Tudtam, hogy lesznek, akik elmennek, az általam vártnál viszont többen távoztak. Az első két-három érkezővel azonban úgy tűnt, jó csapatot tudunk építeni, végül tíz játékost igazoltunk, és véleményem szerint erősödött a keretünk.

– A kupameccsekkel együtt nyolc mérkőzést játszottunk eddig, hetet sikerült megnyernünk, amely egy alakuló csapattól jó teljesítmény, a játékban azonban vannak még hiányosságaink. A kupában már csak egy lépés választ el bennünket az országos főtáblától, mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt, a bajnokságban pedig szeretnénk megismételni az előző szezonban nyújtott szereplésünket – összegzett a vásárosnaményiak edzője.

Pótolták a távozókat

A Tarpa a bajnokság berekesztésének pillanatában a hetedik pozíciót foglalta el, amelyről akkor elégedetten nyilatkozott a szakvezetés. A beregi alakulat a Vásárosnaményhoz hasonlóan szintén túljutott a kupa első két fordulóján. – Augusztus elején álltunk munkába, napi egy tréning a csapat penzuma, de van olyan, amikor kettőt is edzenek a srácok. Elvégeztük az előre eltervezett munkát, rengeteg felkészülési mérkőzésen is pályára léptünk.

– Azt gondolom, hogy megfelelően felkészültünk a rajtra, véleményem szerint sikerült a távozókat megfelelően pótolni, biztató, hogy a kupában továbbjutottunk. A bajnokságban szeretnénk minél előrébb végezni – mondta Ivanicja Mihály, a Tarpa újonnan kinevezett edzője.

Az Újfehértó az előző, az újoncidényében nem a gyengébb csapatok közé tartozott, a márciusi záráskor a kilencedik helyen végzett, a következő bajnokságban pedig ennél feljebb lépne.

A középmezőnybe vágynak

– A felkészülést viszonylag korán elkezdtük, de a leállásban is próbáltunk heti egyszer összejárni, amikor már megengedett volt – fogalmazott Piskóti Zsolt, az Újfehértó trénere. – Sok mérkőzést játszottunk, ezek eredményei nem voltak rosszak, viszont sok sérültünk lett. Az igazolásaink jól sikerültek, úgy gondolom, erősödött a keret. A kapusunkat, Gégény Bálintot kényszerű okokból kellett pótolnunk, mert budapesti munkalehetőséget kapott, helyette érkezett Kőrösi Norbert, Pallai Gergő hazatért, ő is nagy erősítés középhátvédben, és az utolsó napokban leigazoltuk a fiatal Papp Csabát. A középmezőny elejét céloztuk meg, ennek megfelelően készültünk.

A Fehérgyarmat már két tétmérkőzést játszott, a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első két fordulóját sikerrel vette, a Mátészalkát és a Nyír­meggyest is legyőzte.

– A fiúk elvégezték a munkát, a két kupameccs mellett négy felkészülési mérkőzést játszottunk – mondta Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője. – A kupa első két fordulóját sikerrel vettük. Három játékos távozott és három érkezett. A szezonban szeretnénk elérni, hogy ne a kiesés ellen kelljen harcolnunk, hanem inkább a középmezőny felé kacsintgassunk.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik