NB III

2020.08.09. 19:40

Kiütéses Sényő-diadal, idegenbeli kisvárdai javítás

Az NB III. második fordulójában megyénk mindkét csapata szép győzelmet aratott.

Fotó: Pusztai Sándor

A Sényő-Carnifex FC az NB III. nyitófordulójában meglepő vereséget szenvedett Tiszafüreden, így egyértelmű volt, hogy javítani akar vasárnap a Salgótarján ellen. Plusz motiváció lehetett a Fiumei Viktor, Imrő László edzette együttesnek, hogy december elseje óta az első hazai mérkőzését játszotta. A hazaiak jól is kezdtek, már az első percben is kialakítottak egy helyzetet, a gólra pedig a hetedik percig kellett „várni”, akkor Klepács Krisztián egy harmincméteres szabadrúgással vette be a tarjáni kaput. Nem tarthatott sokáig az öröm, a vendégek egy perccel később tizenegyest kaptak, amit értékesítettek is.

A Sényőt megzavarták a történtek, tíz-tizenöt percig kapkodva futballoztak, majd a kezdeti sokkot kiheverve újra átvették az irányítást. A 36. perctől indult be a sényői henger: előbb Lizák Bence passzából Lakatos László talált be középről, majd utóbbi adott gólpasszt Orosz Máténak, aki a visszatérése óta az első gólját szerezte tétmeccsen. A szünet előtti utolsó percben Szokol lépett el jobb oldalon, a középen érkező Lakatoshoz passzolt, aki önzetlen volt és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Oroszt.

Ha a salgótarjániak elhitték volna, hogy visszajöhetnek még a meccsbe, Lakatos második gólja minden reményüket szertefoszlatta a 49. percben. Később beállt a sérülésből visszatérő Kapacina Valer, aki öt perccel a beállását követően jobb oldali szögletből veszélyesen a kapu elé lőtt, labdáját egy vendégvédő juttatta a kapuba. Az utolsó szűk tíz percben már emberhátrányban játszottak a hazaiak, mert Lizák görcsölt és nem volt már több csere, ám a rendkívül fiatal vendégekben nem volt erő, a Sényő 6-1-re győzött.

A Kisvárda II. az első fordulóban jól játszott ugyan, ám vereséget szenvedett, nem volt kérdés, hogy Szabó Balázs csapata is javítani akar Gyöngyösön. Jól kezdett a Várda és Jelena Richárd révén már a 6. percben vezetést szerzett, ám ugyanúgy mint Sényőn, a másik csapat itt is gyorsan egyenlített. Még az első félidőben ismét betaláltak a szabolcsiak: a 32. percben Artem Atamasz 23 méterről lőtt gólt szabadrúgásból.

Abov Avetiszjan nyolc perc leforgása alatt két sárga lapot kapott, a Kisvárda így emberhátrányba került a 61. percben. A Várda még tíz emberrel is gólt szerzett, a 78. percben Jelena két védőt és a kapust is kicselezve növelte az előnyt és szép győzelmet aratott.


Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 2. forduló

Sényő-Carnifex FC-Salgótarján 6-1 (4-1)

Sényő, 300 néző, v.: Ducsai (Punyi, Hovanecz).

Sényő: Gazsi – Szokol, Klepács, Bodó, Hadházi, Lakatos L. (Kapacina V.), Fenyőfalvi, Orosz (Boros D.), Farkas, Lizák, Páll (Schmidt). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Salgótarján: Puporka – Simó (Stark), Nemes, Bocsi (Horváth), Tarlósi, Bata, Illés, Fülöp (Csáki), Bakos, Boros A., Gazdag. Edző: Rubint Richard.

Gól: Lakatos L. 2, Orosz 2, Klepács, Kapacina V., illetve Tarlósi (11-esből).

Imrő László: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Salgótarjánnal. Mindenképp nyerni szerettünk volna, de azon nem gondolkodtunk, hogy ezt közönségszórakoztató játékkal tegyük, csupán a győzelem volt a lényeg. Végig kontrolláltuk a meccset, a mi akaratunk érvényesült, és azt gondolom, hogy egy szemet gyönyörködtető első félidő után teljesen megérdemelten nyertük.

Rubint Richard: – Sok hiányzónk volt, de akkor is meg kellett volna oldanunk a védekezést. Az első kapott gól után elkezdtünk játszani, majd egy-egynél két óriási lehetőségünk adódott, de nem rúgtuk be azokat, azután tizenöt perc alatt lényegében elment a mérkőzés. Az ellenfélnek rutinosabb játékosai vannak, akik ki is használtak minden lehetőséget, amit mi ajándékoztunk nekik. A második félidőt már nem lehet értékelni, tanulni kell a hibáinkból.


Gyöngyös-Kisvárda II. 1-3 (1-2)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, v.: Somogyi S (Dobos, Zsákai).

Gyöngyös: Szalay – Gaal, Borbély, Rédei, Földi, Gazdag, Bódi (Molnár M.), Bartha, Tarnai, Bartusz, Pölöskei. Edző: Simon Antal.

Kisvárda II.: Odincov – Czene (Durueke), Vass O., Avetiszjan, Baranyai, Hej, Szőr, Atamasz (Kirjuhin), Mihalik, Sikorszki (Riznicsenko) – Jelena. Edző: Szabó Balázs.

Gólszerző: Pölöskei, illetve Jelena 2, Atamasz.

Kiállítva: Avetiszjan (61.).

Szabó Balázs: – Jól kezdtük a mérkőzést, úgy, ahogy azt elterveztük. Nyomás alá helyeztük a Gyöngyöst, sikerült a vezetést is megszereznünk, viszont utána elég sok, ki nem kényszerített hibánk volt, és a kontráikból, a felívelt labdáikból meg tudtak zavarni minket, ebből szereztek egy gólt. Után tudtunk váltani, folytattuk a játékunkat, ennek meg is lett az eredménye. Az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, három-négy gólos fórral is fordulhattunk volna. A második játékrészben is domináltunk, jött a kiállítás, de annak örülök, hogy az után is volt tartása a csapatnak, és tíz emberrel is szereztünk még gólt.


További eredmények: DVTK II.–Tiszaújváros 2–3, Jászberény–Sajóbábony 6–1, Füzesgyarmat–Cegléd 0–1, Hatvan–Tiszakécske 1–3, Tállya–BSE 3–2, Putnok–Tiszafüred 1–0, BVSC-Zugló–Mezőkövesd II. 2–0, Eger– DVSC II. 4–0.

A Keleti csoport állása

1. Eger 2 2 – - 10-0 6

2. Tiszakécske 2 2 – - 5-1 6

3. Cegléd 2 2 – - 2-0 6

4. Jászberény 2 1 1 – 7-2 4

5. BVSC-Zugló 2 1 1 – 3-1 4

6. Tiszaújváros 2 1 1 – 4-3 4

7. Putnok 2 1 1 – 1-0 4

8. Sényő 2 1 – 1 8-4 3

9. Füzesgyarmat 2 1 – 1 2-1 3

10. Kisvárda II. 2 1 – 1 3-3 3

11. Tiszafüred 2 1 – 1 3-3 3

12. Tállya 2 1 – 1 3-4 3

13. Sajóbábony 2 1 – 1 4-6 3

14. BSE 2 – 1 1 2-3 1

15. DVTK II. 2 – 1 1 2-3 1

16. DVSC II. 2 – 1 1 0-4 1

17. SBTC 2 – 1 1 2-7 1

18. Hatvan 2 – - 2 1-4 0

19. Gyöngyös 2 – - 2 1-6 0

20. Mezőkövesd II. 2 – - 2 0-8 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában