labdarúgás

2020.08.12. 15:40

Már megvan a minta a jó szerepléshez

A Sényő és a Kisvárda is megismételné az előző fordulóban nyújtott produkcióját.

Újra hazai pályán játszik a kék mezes Sényő

Fotó: Dodó Ferenc

Az NB III. Keleti csoportban érdekelt mindkét gárdánk javított vasárnap a bajnokság második fordulójában, a Sényő-Carnifex SC gólparádét rendezett a Salgótarján ellen, míg a Kisvárda második számú csapata a mérkőzést emberhátrányban befejezve hozta el a három pontot Gyöngyösről.

Szerdán a Jászberényt fogadja Szabó Balázs együttese. A jászságiak döntetlennel kezdték a szezont, legutóbb viszont hatot gurítottak a Sajóbábonynak, így megfelelő önbizalommal érkezhetnek Kisvárdára.

– A Jászberény egy jó csapat, keretében sok NB II.-es rutinnal rendelkező játékos van, de nem ijedünk meg tőlük – vezette fel a találkozót Szabó Balázs. – Hétről hétre szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani, Gyöngyösön már láttam szép dolgokat a csapattól.

Arra törekszünk, hogy hazai pályán is megmutassuk, mire vagyunk képesek.

– Sajnos az előző meccsen Avetiszjánt kiállították, így az ő pótlását meg kell oldanunk. Remélem, a győzelmünk oldotta a görcsöt a srácokban, és az első hazai meccsen mutatott játéknál jobbat tudunk nyújtani.

A Sényő-Carnifex FC eredetileg idegenben játszott volna szerdán, ám a Mezőkövesd II. kérésére felcserélték a pályaválasztói jogot, így a Fiumei Viktor, Imrő László edzette együttes vasárnap után ismét hazai pályán szerepelhet. A Kövesd második csapata rosszul kezdett az NB III.-ban, az Eger 6–0-ra, a BVSC 2–0-ra győzte le. Kérdés persze, hogy milyen kerettel érkeznek a matyóföldiek, akiknél legutóbb Szeles Tamás, Jagodics Márk és Mihajlo Meszhi is visszajátszott, valamint lehetőséget kapott a felnőttcsapattal edző utánpótlás válogatott, Torvund Alexander.

Kiszámíthatatlan a keretük

– Meccsből meccsbe megyünk, a következő ellenfelünk abszolút sötét ló a bajnokságban, hiszen második csapat és egyben újonc is – mondta el az ellenfélről Imrő László.

– Teljesen különböző volt a felállása az elmúlt két mérkőzésen, a BVSC ellen már a visszajátszókkal megerősített Mezőkövesd szerepelt.

Kiszámíthatatlan, hogyan állnak fel, de megpróbálunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot.

– A támadójátékunk javult az első fordulóban mutatotthoz képest, a Salgótarján ellen a hat szerzett gól mellett is volt két-három nagyobb lehetőségünk. A védekezésünkön még kell csiszolni, hogy stabilabbá váljon, és akkor nem lesz problémánk a szerdai mérkőzésen, valamint az elkövetkezendő időszakban sem.

BB, MK

Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 3. forduló

Szerda, 17.30. Sényő-Carnifex FC–Mezőkövesd II., Sényő, v.: Muhari (Kurinka, Székely). Kisvárda II.–Jászberény, Kisvárda, v.: Tóth T. (Kovács Z., Kövér).

További mérkőzések: Salgótarján–Putnok, Tiszafüred–Tállya, Balassagyarmat–Hatvan, Cegléd–Gyöngyös, Sajóbábony–DVTK II., Tiszaújváros–DVTK II., Eger–BVSC-Zugló, Tiszakécske–Füzesgyarmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában