kézilabda

2020.09.09. 08:09

A debreceni csapat ellen ismét borítanák a papírformát

Ezúttal is teher nélkül léphet pályára a kisvárdai csapat.

Milosevics Tímeáék meglepnék a Debrecent

Fotó: kisvardaikezi.hu

A Kisvárda Master Good SE élvonalbeli gárdája papírforma-vereséget szenvedett a bajnoki nyitányon Győrben. Szerdán újabb nehéz feladat vár a szabolcsi együttesre, az előző szezonban az EHF-kupa csoportkörébe jutó, ötszörös Magyar Kupa-győztes Debrecent fogadják Karnik Szabináék. A cívisvárosiak beragadtak a rajtnál, hiszen hazai pályán meglepetésre kikaptak a Mosonmagyaróvártól.

Köstner Vilmos eddig sem gyenge kerete a nyáron tovább erősödött: kilenc év után visszatért a Ferencvárostól Hornyák Dóra, Békéscsabáról érkezett a rendkívül gólerős, szerb válogatott irányító-átlövő, Aleksandra Vukajlovic, szintén a fővárosi zöld-fehérektől igazolták a junior világbajnok jobbszélsőt, Bánfai Kírát, a kapuba pedig érkezett Ann-Cathrin Giegerich, valamint a legutóbb Dunaújvárosban védő Csapó Kyra.

A két gárda az előző kiírásban emlékezetes parázs csatát vívott egymással. A mérkőzés végén döntetlen állásnál a Kisvárda támadhatott, a betörő Habánkovát Vantara-Kelemen Éva és Bulath Anita közös erővel leterítette, a jogos hétméteres azonban elmaradt, így maradt a pontosztozkodás. Legutóbb augusztusban edzőmérkőzésen találkoztak a felek, akkor a piros-fehérek sikerével ért véget a találkozó.

Gyors kézilabdát játszanak

Karnik Szabina | Fotó: szakosztály

– Egy erős és teljes keretű gárdát fogadunk, amely papíron a mérkőzés esélyese. A győri mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is teher és nyomás nélkül léphetünk pályára, elszánt és koncentrált játékot várok a csapattól. Januárban már megmutattuk ellenük, hogy a pályán el tudjuk tüntetni a papíron levő különbséget, most is ezt várom. Bízom benne, hogy felszabadult játékkal ismét meglepetést tudunk szerezni – fogalmazott Bakó Botond, a Kisvárda edzője.

Az előző szezont Debrecenben töltötte Karnik Szabina, a balkezes játékos így vélekedik volt csapatáról.

– Gyors kézilabdát játszanak, sokat futnak, soha nem fáradnak el, és az utolsó pillanatig küzdenek. Sok keresztmozgással, türelmesen végigjátsszák a játékaikat, és arra törekszenek, hogy akaratukat rákényszerítsék az ellenfelükre. Nekünk azonban a saját játékunka kell figyelnünk, és meg kell valósítanunk azokat a taktikai elemeket, amelyeket erre a mérkőzésre gyakoroltunk. Nagyon fontos lesz, hogy összeálljon a védekezésünk, és hatástalanítani tudjuk a Kovács Anna, Vámos ­Petra, Despotovics belső hármast – fogalmazott Karnik Szabina.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában