Blue Sharks

2020.10.13. 21:11

Idegenben nyertek szoros meccset a Cápák

A nyíregyházi együttes kevés pontos, végletekig kiélezett mérkőzést húzott be.

Forrás: Pusztai Sándor / KM-archív

A Hübner Nyíregyháza BS továbbra is hiányos kerettel, de már Bus Ivánnal a soraiban utazott el az MTK-hoz a férfi kosárlabda NB I./B Piros-csoportjának harmadik fordulójára.

A Cápák védekezését jól jellemzi, hogy az első negyedben csupán kettő, az első félidőben pedig összesen hat mezőnykosarat kaptak. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nyíregyháziak sem voltak tűélesek a másik oldalon, de közelről jól céloztak és Szobi Dániel vezetésével előnnyel vonultak a nagyszünetre.

A hazaiaknál a nyíregyházi Jakab Péter vitte a prímet, az MTK-ban jóformán minden pontért ő volt felelős kosárral, vagy gólpasszal. Az irányító tehát meccsben tartotta a csapatát, amely a harmadik negyedén közepén vissza is jött 34-40-re. Ekkor időt kért Siska János, majd Mohácsi Máté „vette kezébe az irányítást”, a vendégek rövid idő alatt újra tíz pont fölé tolták a különbséget (34-47), de a negyed végéig nem sikerült eldönteni a meccset.

A záróetap MTK-kosarakkal kezdődött (48-49), erre öt Ubilla-pont érkezett válaszul. A felek egy-két kosárnyi különbséggel haladtak a mérkőzés végéig. A hajrában Bus Iván villant egy labdaszerzéssel és öt ponttal, később (alig több mint egy perccel a vége előtt) Tóth Gergely alakította 55-61-re az állást, majd Ubilla értékesített két büntetőt, ezzel lényegében eldőlt a mérkőzés, mert a Cápák innentől minden hazai kosárra tudtak válaszolni.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

MTK-Hübner Nyíregyháza BS 60-67 (10-16, 12-17, 21-16, 17-18)

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Vaskó 2, Szobi 10/6, Mohácsi 16/6, Tóth 13. Csere: Czinger 2, Bus 7/3. Vezetőedző: Siska János.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában