szparika

2020.12.05. 10:53

Gyógyulgató sorstársak találkozója

A Kaposvár hasonló cipőben jár, mint a Spartacus.

MK

20201104 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - SZOLNOKI MÁV FC NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: HORGOSI DONÁT #5 VÉGSŐ ELŐD ZALÁN #21

Fotó: Pusztai Sándor

Régen írhattunk ilyet a Nyíregyháza Spartacusszal kapcsolatban: kedvezőek az előjelek. A koronavírus miatt az elmúlt hetekben tíz játékosát nélkülöző együttesbe öten visszatérhetnek a hétvégi bajnokin.

– Az első fázisban megfertőződött öt játékos, Hornyák Marcell, Fodor Ferenc, Farkas Aurél, Kovács Norbert és Gyurján Bence a hét közepétől teljes értékű edzésmunkát végezhetett – árulta el lapunknak Gálhidi György vezetőedző.

– Fokozatosan kapják a terhelést, szerencsére jól reagáltak a munkára. Bővültek a lehetőségeink, ami nagy könnyebbség. Reméljük, az előző hetekhez képest sokkal jobb teljesítményt tudunk nyújtani, ami eredménnyel is párosul.

Csak a győzelem opció

A két csapat az első fordulóban találkozott egymással, az augusztusi összecsapás 84. percében Hornyák Marcell szerzett győztes gólt Ötvös Bence átadásából. A somogyiak jelenleg tizenötödikek a tabellán, amiben az is közrejátszott, hogy a válogatottszünet óta ők is gyengélkednek a vírus miatt. A Pécs ellen nem tudtak kiállni, a fiatalokkal feltöltött csapat a Soroksártól 4–0-ra kapott ki, míg Dorogon 3–0-ra maradt alul.

– Náluk is sok fiatal játszott az utóbbi három meccsen, nem tudjuk, a hiányzók közül hányan térhetnek vissza. Nem az első, ellenük játszott mérkőzésre alapozunk, inkább az utóbbi meccseiket figyeltük. Normál ritmusban tudtunk dolgozni, azt gondolom, sikerült felkészíteni a csapatot, hétvégén meglátjuk, ez mire lesz elég. Bizakodó vagyok, a legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzést, nincs más alternatíva – szögezte le a mester.

MK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában