kézilabda

2020.12.23. 08:14

Nehéz tavasz vár a szatmári alakulatra

Rengeteg hiányosságot kell pótolnia az ősszel halványan teljesítő Fehérgyarmatnak.

BB

Czeglédi Péter (szemben) vezeti a házi góllövőlistát

Fotó: Km-archív

Egy szezont követően tért vissza az NB II. Észak-keleti csoportjába a Fehérgyarmat. A szatmári gárda Juhász Zoltán vezetésével kezdte az idényt, és a szakvezetés minimális célt tűzött ki a csapat elé.

– Egyértelműen benn szeretnénk maradni, de képesek lehetünk jobb eredményt is elérni – szögezte le Juhász Zoltán.

Első mérkőzésükre sokat kellett várni, hiszen az első fordulóban elmaradt a Hajdúböszörmény elleni meccsük, majd a Kisvárda elleni megyei derbit is halasztották, így a Fehérgyarmat október közepén a bajnokesélyes Nyírbátor otthonában mutathatta meg magát először, hazai pályán pedig a Berettyóújfalu ellen lépett először pályára. Őszi szezonjukat nem sok siker kísérte, egy győzelmük mellett öt vereséget szenvedtek, így a tavaszt, a borsodi újonc Bőcsöt megelőzve, az utolsó előtti helyről folytatják.

Minél több pontot gyűjtenének

– Nehezen indult az őszi szezon és nehezen is ért véget. Rengeteg hiányosságunk van, amit a januári felkészülés során helyre kell tennünk. Van bő két hetünk rendezni a fejeket, és 2021-ben újult erővel vágunk neki az új szezonnak, ahol nagyon bízunk benne, hogy mihamarabb nézők előtt játszhatunk. Szép feladat vár ránk, hisz a halasztások miatt a tavaszi szezonban rengeteg mérkőzésünk lesz, melyeken igyekszünk minél több pontot szerezni – értékelte a mögöttük hagyott időszakot Juhász Zoltán.

A szakvezető azt is elmondta, hogy több mérkőzésen okozott csalódást csapata, de a Tiszavasvári elleni produkcióval volt a legelégedetlenebb. Kiemelte viszont a Berettyóújfalu ellen mutatott játékot, mert ott látott olyan dolgokat, amikre lehet építeni a jövőben.

A Fehérgyarmat egy rövid pihenőt követően január elején folytatja a munkát, első bajnoki mérkőzését pedig február 14-én Berettyóújfaluban játssza.

BB


Gyarmati számok

Őszi eredmény

10. 6 1 – 5 152-180 2

Hazai pályán

3 1 – 2 73-87 2

Vendégként

3 – - 3 79-93 0

Házi góllövőlista

23 gólos: Czeglédi Péter. 21 gólos: Tóth Norbert. 19 gólos: Imre Csaba. 17 gólos: Gaál Roland. 16 gólos: Paul Baros. 14 gólos: Csobay András, Siket Tibor. 10 gólos: Juhász Zoltán. 8 gólos: Kotvász András. 4 gólos: Czeglédi Bence. 3 gólos: Kovács István Kolos, Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában