szparika

2021.01.02. 09:33

Az előrejátékkal volt gond

Idegenben eredményesebb volt a Szpari, pontokba kerültek a pozitív tesztek.

Mán László

20201025 Nyíregyháza Nyíregyháza Spartacus - DVSC NB II. bajnoki labdarúgó mérkőzés (13. forduló) Fotó: Kovács Péter KP Hajdú-bihari Napló Képen: GÁLHIDI GYÖRGY vezetőedző

Fotó: Pusztai Sándor

December derekához közeledve játszották idei utolsó bajnokijukat az NB II.-es focicsapatok. A Nyíregyháza Spartacus a tavaszról előrehozott második fordulóban gól nélküli döntetlennel végzett Pécsen. A Szpari így az őszi szezon plusz két fordulót a tizenegyedik helyen zárta. Az eltelt időszakot értékeltük Gálhidi György vezetőedzővel.

A vírushelyzet miatt nem volt mindig igazi hazai pálya (főként a szurkolók hiánya miatt), de így is érdekes, hogy a csapat idegenben eredményesebb volt, igaz, egy meccsel többet játszva szerzett 16 pontot, míg hazai pályán tizenhármat. Ön szerint miért alakult ez így?

Szerintem azért, mert a védekezésünk nagyjából már rendben volt. Még nem tökéletes, de szervezett. Mivel nem a fél évet értékeljük, hanem az őszt, a húsz gól nekem azért sok. A három vírusos meccsre nem akarok hivatkozni, de azért azokon öt gólt kaptunk. A Vasastól egyet, az Ajkától és a Szegedtől kettőt-kettőt. Amennyiben ezeket levesszük, illetve ha mondjuk csak kettőt kaptunk volna a három találkozón, aminek van realitása, akkor már elfogadható lett volna a kapott gólok száma. Sajnos pontrúgásból kaptunk olyan gólokat, amilyeneket nem lett volna szabad. Van azért még javítanivaló.

Ez igaz, a védekezéssel egyébként nem volt igazán nagyon gond, hiszen a mezőnyben három csapat kapott húsz gólt, és csak kettő kevesebbet. Nem ilyen rózsás a helyzet a szerzett gólokkal. Mindössze tizenkilencszer sikerült bevenni az aktuális ellenfél kapuját. Két csapat volt szintén ilyen „eredményes”, és csak három szerzett kevesebbet.

Az ötgólos Hornyák Marcin és Ötvös Bencén kívül Yasinnak van még három gólja, ez kevés. Sajnos a beadásaink nem voltak olyan pontosak mint azt szerettük volna, az utolsó passzoknál gyakorta volt hiba. Ezek mind a középpályán elkövetett hibák következményei voltak. A helyzet az, hogy vagy túlságosan támadó, vagy túlságosan védekező volt ez a sorunk.

Ugyan hullámzó volt a teljesítmény, de azért arattak szép győzelmeket, és bizonyára van, amivel nem elégedetlen.

A szervezettségünkkel mindenképpen, miként a játékosok mentalitásával és az idegenbeli teljesítményünkkel. A kapusteljesítményekkel is elégedett vagyok.

Az előző kérdésből adódik: miben kell előrelépni, mire kell majd hangsúlyt fektetni a folytatásban?

Azokra, amiket már elmondtam. A labdakihozatal, a támadásépítés, a helyzetkihasználás. Ez átöleli a támadójáték minden szegmensét.

Valamennyi csapat megérezte a vírushelyzet miatti hiányzókat, hol kevesebb, hol több játékos hiányzott pozitív teszt miatt. Sajnos ebben nem volt az együttes szerencsés.

Sajnos ez így igaz, ráadásul nem volt túl sok játékosunk, hiszen Csilus, Sinanovics és Starosta sérülése sokféle elképzelést felborított. Egy-két játékosról kiderült, hogy az aktuális állapotában keveset tud hozzátenni. A második sorhoz tartozó játékosokra gondolok, mert van egy jó alapcsapatunk. A napokban visszatér hozzánk két korábbi játékosunk, és még szeretnénk egyet-kettőt igazolni. Az előrejátékban még mindig nem találtuk meg azt, aki igazán nagy segítség lenne. Ötvös Kisvárdára megy, ez legalább mínusz tíz gólt jelent. Öt általa szerzettet és öt asszisztot. Még nem látom, hogy miként fogjuk pótolni. Bízom benne, hogy sikerülni fog.

Túl vagyunk a karácsonyon, a szilveszteren. Mikor indul be a munka?

Elég a pihenésből, ezért vasárnap már találkozunk. Először tesztet csináltatunk a stadionban, majd két csoportban elkezdjük a felkészülést az örökösföldi centrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában