kézilabda

2021.01.11. 09:41

Egyiptomban szerezhetnek ismét örömet a szurkolóknak

A magyar válogatottat a nyolc közé várja mindkét szakember.

BB

Máthé Dominikék a Zöld-foki Köztársaság ellen kezdenek

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Szerdán Egyiptomban az Egyiptom–Chile mérkőzéssel elkezdődik a 27. férfi kézilabda-világbajnokság, a magyar válogatott csütörtökön, a Zöld-foki Köztársaság ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket. A megyei kézilabda-szövetség elnöke, dr. Tordai-Vágó Ilona szerint nemzeti csapatunknak van esélye a tartalékos német válogatott ellen is, és csoportjából kötelező a továbbjutás. A középdöntőben már nehezebb mérkőzések várnak Máthé Dominikékre, de a sportvezető bízik abban, hogy képes meglepetést okozni válogatottunk.

Szerdán az Egyiptom–Chile találkozóval kezdetét veszi a 27. férfi kézilabda-világbajnokság. Egyiptom négy városában, a tornák során először, 32 gárda küzd meg a világbajnoki címért. A magyar válogatott az A jelű négyesbe kapott besorolást, a csoportokban körmérkőzéssel dőlnek el a helyezések, az első három a középdöntőben folytatja, míg a negyedik helyezett az Elnök Kupáért játszik tovább.

– Válogatottunknak a csoportból való továbbjutás nem jelenthet problémát. Sorrendben a következő csapatokkal játszunk: Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország. Tekintettel a válogatottunk viszonylag nehéz felkészülésére, elmaradt edzőmérkőzéseire, jól is jöhet ez a sorrend, várhatóan egyre nehezebbek lesznek az ellenfelek, a mérkőzések.

Tartalékos németek

– A Zöld-foki Köztársaság és Uruguay ellen mi vagyunk az esélyesek, majd a németek ellen fontos pontokat szerezhetünk a középdöntőre. Bár a németek erősen tartalékosak lesznek, nem szabad őket így sem alábecsülni – latolgatta az esélyeket dr. Tordai-Vágó Ilona, a megyei kézilabda-szövetség elnöke.

– A középdöntőbe a B csoportból kapunk ellenfeleket, Spanyolország, Tunézia, Brazília és Lengyelország közül kerül ki az a három csapat, amelyek ellen kivívhatjuk továbbjutásunkat. Jó lenne megszerezni az első vagy a második helyet, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, ami sikernek számítana. Talán most is meglepetéscsapat lehetünk, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy három új játékosunk lehet, akiket múlt évben honosítottunk, és mindhárman jó játékerőt képviselnek (Pedro, Sunajko, Topic – a szerk.).

– Összességében van esélyünk bejutni a legjobb nyolc közé, de ehhez nagyon jó teljesítményt kell nyújtani a fontos mérkőzéseken, már a csoportkörben is. Döntő lesz a németek elleni találkozó, ha négy ponttal tudunk továbblépni, karnyújtásra kerül a negyeddöntős szereplés.

– Dicsőség számunkra, hogy a Bíró, Kiss magyar játékvezetői párosra tartalékként számítanak a világbajnokságon – tette még hozzá.

A Nyíregyháza egykori játékosa, Medve Róbert optimistán várja a világbajnokságot, szerinte is kötelező a magyar válogatott továbbjutása a csoportból.

Nem vár nagy meglepetést

– A középdöntőben Spanyolország kivételével mindenki ellen van esélyünk. Ha meg tudjuk ismételni az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményünket, akkor a legjobb nyolc közé is bejuthatunk. Nem várok nagy meglepetést, a végjátékban Franciaország, Norvégia, Horvátország és Dánia dönt majd az első három hely sorsáról, a meglepetést pedig Szlovénia okozhatja – fogalmazott Medve Róbert.

BB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában