NB III.

2021.01.27. 09:52

Minden a tervek szerint alakul

A Sényő jó mérkőzéseket játszott, a Kisvárda II.-nél megkapták a válaszokat.

BB, MK

Boros Dávidék a Szparival is gyakoroltak

Fotó: Pusztai Sándor

Nem lazsálnak az NB III. tavaszi folytatására hangoló csapataink, amelyek hóban, mínuszokban, esőben – és amikor szerencséjük van, hirtelen érkező tavaszias időjárásban – is rendületlenül edzenek és játsszák a felkészülési mérkőzéseket.

A hetedik helyen téli szünetre vonult Sényő-Carnifex FC magasabb osztályú ellenféllel is találkozott az első hetekben, a mérkőzések fe­lemás eredménnyel zárultak, persze ilyenkor a számszerű eredmények számítanak a legkevésbé.

A Fradival találkoztak

– Két héten vagyunk túl, már játszottunk a Nyírbátorral, a Nyírgyulajjal, a Nyíregyháza Spartacusszal és a Ferencváros második csapatával – értékelte az eddigi felkészülést Imrő László, a Sényőt irányító edzőpáros tagja.

A meccsek elérték a céljukat, a felkészülés szakaszának megfelelően teljesítettek a játékosok.

– Kimondottan jót játszottunk a Szparival, és a Ferencváros II. elleni találkozó is jól sikerült. Előre jelezték, így tudtuk, hogy lesznek visszajátszók a Fradiban, mi ennek csak örültünk, hogy ilyen jó meccset játszhattunk velük egy remekül előkészített füves pályán.

Az említett, FTC elleni meccsen pályára lépett Franck Boli, Eldar Civic, Leandro és Henry Wingo is, a sényőieknek tehát jó tapasztalatszerzés volt a BL-futballisták elleni játék.

A csapat csütörtökön négynapos edzőtáborba utazik Abaújszántóra, ahol a Sajóbábonnyal és a Gesztellyel is összecsap. Mint ismert, a játékoskeret nem sokban változott, így a szakmai stábnak az összeszoktatásra nem kell időt és energiát fordítani. Az együttesre a következő időszakban napi két edzés és további mérkőzések várnak a február 28-ai bajnoki rajtig.

Hárman érkeztek

A Kisvárda második számú csapata is túl van a téli felkészülés első szakaszán.

Eddig minden a tervek szerint alakult, az első két hetünk arról szólt, hogy a próbajátékosokat fel tudjuk térképezni, megnéztük őket edzésen és edzőmérkőzéseken.

– Ezek alapján három játékos nálunk folytatja: a jobb oldali védő Kramar Erik, a belső védő Králik Péter, valamint a támadó Gyüre Tamás. Ami örömteli és a munkánk pozitív visszaigazolása, hogy Szőr Levente és Artem Atamas már az első kerettel folytatja a munkát – mondta el érdeklődésünkre Kocsis János, a Kisvárda II. edzője, majd a felkészülésük további menetéről is ejtett pár szót.

– Eddig az FC Minaj U19-eseivel, valamint a Kállósemjénnel játszottunk felkészülési meccset – folytatta a tréner. – Ezeken a találkozókon mindenki pályára lépett, az eredmény másodlagos volt, megkaptuk azokra a kérdésekre a választ, amikre kíváncsiak voltunk. A következő két hetünk lesz a legerősebb, edzésszámban és intenzitásban egyaránt. Több edzőmérkőzésen is pályára lépünk, hétvégén az Egerrel és a Debrecennel játszunk, jövő hét közepén is meccs vár ránk, aztán hétvégén ismét kétszer játszunk. Reméljük, hogy a sérülések elkerülnek bennünket, és mindenki el tudja végezni azt a munkát, amit tervezünk, mert az jó alapja lehet a tavaszi eredményes szereplésünknek.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában