kézilabda

2021.01.22. 10:02

Revansot venne a kisvárdai csapat

Bakó Botond, a szabolcsiak vezetőedzője bízik abban, hogy csapata jól kezdi majd a mérkőzést.

BB

Siska Pálmáék visszavágnának a december végi vereségért

Fotó: KM-archív / Pusztai Sándor

Sokáig emlékezetes mérkőzésen egy góllal maradt alul a Kisvárda élvonalbeli gárdája múlt szombaton az MTK ellen. A végjátékban történteken gyorsan túl kell tenniük magukat a szabolcsiaknak, hiszen pénteken már a Fehérvár otthonában vizitál Bakó Botond csapata.

A fehérváriak az elmúlt év szeptemberében nem várt, nagy különbségű vereséget szenvedtek Balatonbogláron, a mérkőzést követően lemondott az együttes vezetőedzője, Deli Rita, helyét addigi másodedzője Józsa Krisztián vette át.

Előre kell tekinteni

Az új szakvezető irányításával Szarka Adriennék három hónapos szünetet követően három mérkőzésükből kettőt megnyertek és hat pontjukkal a nyolcadik helyről várják a folytatást.

A két gárda december 30-án Kisvárdán randevúzott egymással, akkor a Fejér megyeiek Triscsuk Krisztina vezérletével egygólos győzelmet arattak. Az egykor a szabolcsiakat erősítő játékos az utolsó öt percben háromszor is bevette Pásztor Bettina kapuját.

Sokszor beszéltünk a héten az MTK elleni mérkőzésről, azt hangsúlyoztuk, hogy csak a pozitív dolgokra emlékezzünk és előre tekintsünk.

– Bízom benne, hogy jól kezdjük a mérkőzést, és jó ritmusban fogunk kézilabdázni, mert az feledteti a rossz emlékeket – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

A Fehérvár legutóbb január 8-án lépett pályára, akkor könnyedén lépték le a Szombathelyt, a tizenhárom gólos győzelem bizonyára kellő önbizalommal ruházta fel a dunántúliakat.

Csütörtökön elutaztak

– Nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, ha jól teljesítünk, akkor a mi kezünkben lesz a mérkőzés sorsa – reagált a felvetésre a kisvárdaiak trénere.

Pásztor Bettina, a szabolcsiak hálóőre az MTK ellen tizenöt védést mutatott be, a Fehérvár elleni találkozón pedig a lövések közel ötven százalékát hárította, így jó formában várja a pénteki találkozót.

Fájó volt a vereség, de azt hiszem, sikerült túllépnünk rajta, mindenki elrakta oda, ahová való. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, és arra koncentrálunk.

– Teljesen rendben vagyunk, a héten mindent beleadtunk, sikerült felkészülnünk a Fehérvár ellen. Fűt bennünket a bizonyítási vágy, mindenképpen szeretnénk visszavágni a decemberi vereségért. Bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani, amit gyakoroltunk – mondta Pásztor Bettina. A Kisvárda a csütörtök délelőtti videózást és edzést követően a közös ebéd után útra kelt, és az éjszakát már a koronázóvárosban töltötte.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában