megyei I.

2021.03.19. 09:15

A tabella izgalmas fordulót ígér – Szakvezetői várakozások

Három rangadó és közvetlen riválisok csatái a hétvégi megye egyes programban.

BB, MK

A Nagyecsedre és az Újfehértóra is nehéz mérkőzés vár

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A Nyír-Wetland megyei I. osztály erre a hétvégére sorsolt mérkőzéseinek „odavágóját” szeptemberben rendezték, a bajnokság 5. fordulójában. Akkor egy döntetlen sem született, a győztesek átlagosan 1,75 góllal verték meg az ellenfelüket. Ha az összes fordulóban megnézzük a végeredményeket, kiderül, hogy csupán hét olyan kört rendeztek, amiben nagyobb volt a csapatok közötti különbség.

Javítana a Gyulaj és a Namény

Ez azért érdekes, mert ha most ránézünk a tabellára, arra következtethetünk, hogy az eddigi legkiegyensúlyozottabb forduló következik.

Kezdjük is azzal, hogy az első hat helyen álló gárda olyan ellenféllel találkozik, amelyik szintén ott van az első hat között. Az éllovas Tarpa az előző két héten döntetlent ért el, tehát továbbra is veretlen, de csökkent az előnye a négymeccses sikerszériában menetelő Nagyecseddel szemben. Ivanicja Mihály együttesének nem lesz könnyű dolga szombaton, hiszen a két vereséggel negyedik helyre lecsúszó nyírgyulajiak bizonyítani akarnak.

A már említett Nagyecsed az Ibránnyal találkozik. A Tarpa után a második leghosszabb, aktív veretlenségi sorozattal (10) Kiss Tamásék rendelkeznek.

A Vásárosnamény jó szériája épp múlt héten szakadt meg, ha javítani akar Madalina György gárdája, akkor azt az Újfehértót kell legyőznie, amelyik tavasszal még nem szenvedett vereséget.

Ennyit a rangadókról, de térjünk rá a közvetlen riválisok egymás elleni csatájára! A hetedik helyen tanyázó Mátészalka a Nagyhalászhoz utazik. Mindkét egyesületnél biztató jel, hogy az előző két meccsüket egyaránt megnyerték.

Az ötödik forduló gólkülönbsége a Mándok–Nyírmeggyes összecsapás miatt mutat magas számot, utóbbiak igen motiváltak ­lehetnek az őszi 7–2-es vereség miatt. Érdekesség egyébként, hogy a Nyírmeggyes a második legtöbb gólt kapta eddig a bajnokságban, míg a Mándok holtversenyben az ötödik legtermékenyebb gárda.

Az utolsó kettő is találkozik

Összetalálkozik a két újonc, a Csenger és a Gyulaháza. Előbbi nyolc ponttal előrébb tart, de nincs jó formában, utóbbiaknak viszont lassan minden győzelemre szükségük lesz, hogy életben maradjanak.

Hasonló mentalitással készülhetnek a hétvégére Kemecsén és Fehérgyarmaton is. A gyarmatiaknak talán az utolsó esélyük ez, hogy megkapaszkodjanak, míg a kemecseiek bízhatnak a tavasszal eddig nyújtott játékukban.

A fordulóban rendezendő Balkány–Baktalórántháza mérkőzést májusra halasztották.

BB, MK


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 20. forduló (kezdés: 15, ifi: 13), szakvezetői várakozások

Szombat

Nagyecsed–Ibrány

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Egy masszív, jó passzban lévő csapat érkezik hozzánk. Nem tudom, a kényszerszünet mit váltott ki belőlünk, de nagyon szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy igazán nehéz erőpróba előtt állunk. Ecsedre eddig nem nyerni jártunk, de bízunk benne, hogy ezúttal sikerrel térhetünk haza a hosszú útról.

Tarpa–Nyírgyulaj

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Egy újabb rangadó vár ránk, amin ismét örömet szeretnénk szerezni szurkolóinknak. Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az előző két mérkőzésen nem tudtunk gólt szerezni, sőt összesen kétszer kellett az ellenfél kapusainak védeni, így nehéz eredményt elérni. Ettől a teljesítménytől többre vagyunk képesek, remélem, ezt a hátralévő mérkőzéseinken be is bizonyítjuk.

Nagyhalász–Mátészalka

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Utolsó két meccsünk jól sikeredett, ezért kellő önbizalommal várjuk a hétvégét. Nehéz mérkőzés elé nézünk, ugyanis ellenfelünk jól szervezett, masszív csapat, ennek ellenére mi a győzelemre törekszünk.

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Bármilyen gondokkal is küszködött a Nagyhalász az utóbbi időben, továbbra is élcsapatnak tartom. Mi mérkőzésről mérkőzésre lendületesebbek vagyunk, egyre ígéretesebb a játékunk, ezért pontért vagy pontokért utazunk.

Nyírmeggyes–Mándok

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Remélem, hogy nem úgy fogunk játszani, mint Gyulaházán az első félidőben, mert olyan játékkal még a pontszerzésre sem lehet esélyünk. Ha azonban a második félidei játékunkkal tudunk előrukkolni, akkor akár meglepetést is szerezhetünk.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Köszönöm a Nagyecsednek, hogy a múlt heti halasztást elfogadta. Ezen a hétvégén egy igazi, hatpontos meccset fogunk játszani, ami ugyanúgy igaz a következő négy bajnokinkra is, remélem, játékosaim is átérzik ennek a súlyát. Úgy gondolom, hogy a tarpai hozzáállással és jó helyzetkihasználással megnyerhetjük a mérkőzést.

Csenger–Gyulaháza

Barcsay István, a Csenger edzője: – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, ha törik, ha szakad, három pontot kell szereznünk. Sérültjeinkkel és eltiltott játékosainkkal kiegészülve van is esélyünk rá.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Jelen helyzetünkben kockázatot kell vállalnunk. Ahhoz, hogy visszajöjjünk a bajnokságba, győzelmekre van szükségünk.

Vasárnap

Újfehértó–Vásárosnamény

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Ismét erős csapat ellen lépünk pályára. Igyekszünk most is a lehető legjobban felkészülni, de az ilyen meccseken – ahogy a múlt héten is mondtam – apróságok tudnak dönteni. Bízunk a jó folytatásban.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A tizenegy veretlenül megvívott mérkőzésünk után, múlt héten vesztesen hagytuk el a pályát, remélem, ezen túl tudják magukat tenni a fiúk. Nehéz sorozatban vagyunk, kemény mérkőzések várnak ránk, valószínű, hogy lesznek még vereségeink az előttünk álló időszakban, de abban is biztos vagyok, hogy fogunk még bravúrgyőzelmeket is szerezni.

Fehérgyarmat–Kemecse

Imre Zsolt, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – A következő két meccs kimenetele meghatározó lesz számunkra.

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Remélem, hogy meg tudjuk ismételni a múlt heti játékunkat, ha ez így lesz, ismét három ponttal gazdagodhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában