kosárlabda

2021.05.28. 08:34

Egy lehetőség elszállt, az utolsó esélyt kell megragadni

A nyíregyháziak rendkívül rossz napot fogtak ki Szigetszentmiklóson.

MK

Forrás: mkosz

Szerdán bajnokot avathattak volna a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában, de a Hübner Nyíregyháza BS nem tudta lezárni a BKG elleni párharcot. Szigetszentmiklóson megint azt láthattuk, amit a Vasas elleni elődöntőben, vagyis idegenben gyengébben teljesítenek a Cápák, mint hazai pályán.

A hazaiak az első perctől uralták a mérkőzést, de sokáig nem tudtak nagy különbséget kialakítani, majd a negyedik negyedben 16 ponttal elléptek. A Blue Sharks innentől jobb ritmusban, gyorsabban kosárlabdázott és vissza is kapaszkodott három pontra, de az utolsó két percben megint hibáztak a vendégek, így nem sikerült fordítani, 82–75-re győzött a BKG.

Kevés jó teljesítmény

– Nem koncentráltunk megfelelően, támadásban rossz megoldásokat választottunk, sok labdát eladtunk, és védekezésben sem teljesítettünk olyan szinten, mint az előző mérkőzésen – értékelt Borisz Maljkovics, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Pontatlanul dobtunk, üres helyzeteket hagytunk ki. A második félidőben tizenhat pontos hátrányból felálltunk, majd kétszer támadólepattanót engedtünk az ellenfelünknek, ami döntőnek bizonyult. Az utolsó meccsen muszáj mindent beleadnunk, és nagy akarással behúzni a mindent eldöntő összecsapást.

A BKG-nál Nagy Botond 23, Armaghani Ármin 15, Buzás Bence 14 pontig jutott, és többen az átlagosnál jobban megszórták magukat. A Cápáknál Tóth Gergely kevés hibával ért el 26 pontig és 10 lepattanóig, a 22 pontos Emmanuel Ubillának voltak jobb periódusai, de kilencszer eladta a labdát, Kiss Benedek még eljutott tíz egységig, mindenki más hat vagy annál kevesebb pontot szerzett, igaz, Bus Iván kilenc gólpassza kiemelhető.

Az biztos, hogy a nyíregyházi drukkereken nem múlt semmi, ők szerdán is szép számmal és hangosan buzdították övéiket a helyszínen. A szurkolásra szombaton is óriási szükség lesz, akkor már mindenképpen bajnokot avatnak a másodosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában