NB I

2021.05.01. 18:57

Egy pont Zalaegerszegről

A gól nélküli döntetlennel a hazaik biztos bennmaradók.

Zalaegerszeg 20210501 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga ZTE Kisvárda Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós

Rég volt ilyen, mint szombaton: nézők előtt focizhattak a csapatok, így az élvonalban a Kisvárda Master Good játékosai is. Az utolsó előtti fordulóban Zalaegerszegen vizitáltak a szabolcsiak. Mivel a Paks az előző napon biztosan nyert, így a mieink számára már elszállt a negyedik hely, az ötödik viszont még megszerezhető volt. A házigazda zalaiaknak a biztos bennmaradáshoz legalább egy pontra volt szükség – ez jelentette a két együttes számára a tétet.

Elmaradt a büntető

A házigazda zalaiaknak a biztos bennmaradáshoz legalább egy pontra lett volna szükségük – ez jelentette a két együttes számára a tétet. A meccs érdekességét az is adta, hogy amíg a kisvárdaiak a védekezésben jeleskedtek (a harmadik legkevesebb gólt kapták), a hazaiak támadásban (a negyedik leggólerősebb csapat). Az első félidő aligha kér magának lapot a fantasztikus focimeccsek kapcsos könyvébe. Mindkét csapat óvatosan és sok hibával játszott, talán a szabolcsiak voltak támadóbbak. A játékrész dereka után Yanis Karabeljov kísérlete jelentette az elsőt, kapu felé, majd mellé.

Alig később Sassá bal oldali beadásáról maradt le Viana, akit Bobál Dávid visszahúzott, így ezért bizony büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek. Ettől talán megijedtek a hazaiak, mert rátettek egy lapáttal, és már Dombó Dávid előtt is adódtak izgalmas pillanatok. Mintha ráébredtek volna a zalaiak, hogy nézők is vannak a lelátón. Szünetben két helyen váltottak a hazaiak, a mieink egy csere mellett döntöttek.

Bő tíz perc ment el, amikor Claudiu Bumba alig durrantott mellé. A fordulás után a legnagyobb helyzetet Artem Favorov hagyta ki, majd kettős cseréről döntöttek a kisvárdaiak. A játék képe alig változott, a szabolcsiak még cseréltek egyet. A hajrában Szánthó Regő a felezővonal közelében könyökkel nyakon vágta Lazar Csirkovicsot, ami minimum sárgát ért volna. A rendes játékidő letelte előtt három perccel Matheus Leoni előtt adódott nagy lehetőség, de közelről Bobálba lőtt. A ráadásban Babati Benjamin lövését védte Dombó Dávid. Végül a kisvárdaiak védekezése nyert a zalaiak támadójátéka ellen. A hazai nézők – bár gólt nem láthattak – duplán örülhettek. Egyrészt remek időben levegőzhettek egyet, másrészt ami fontosabb: az egy ponttal a zalaiak immáron biztos bennmaradók. A kisvárdaiaknak pedig nagy esélye van a megszerzett ötödik hely megtartására.

A Diósgyőr a másik kieső

A forduló vasárnapi zárómeccsén a Honvéd nyert Budafokon, így a Diósgyőr kiesett az élvonalból.


Labdarúgás: NB I., 32. forduló

Zalaegerszeg–Kisvárda Master Good 0–0 ZTE

Aréna, 1000 néző, v.: Bognár. ZTE FC: Demjén – Szépe (Németh, 86.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Favorov (Kovács, 88.), Sankovic – Szánthó, Koszta (Tajti, a szünetben), Könyves (Babati, a szünetben) – Futács (Zimonyi, 62.). Vezetőedző: Waltner Róbert. Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Csirkovics, Kravcsenko, Leoni – Melnik, Karabeljov (Zlicsics, 76.) – Ötvös (Navratil, a szünetben), Bumba, Sassá (Camaj, 68.) – Viana (Jelena, 68.). Vezetőedző: Supka Attila.

Mesterszemmel:

Waltner Róbert: – Ikszes meccs volt, sajnos ma nem volt benne több. Helyzetek sem nagyon voltak, talán csak lehetőségek, abból nekünk több. A játék képe alapján a döntetlen igazságos. A Kisvárda masszív, jól védekező csapat. Az utóbbi öt meccsükön két gólt rúgtak és egyet kaptak, miközben nekünk a gólkülönbségünk elég jó, négy meccs alatt kaptunk két gólt és rúgtunk tízet. Előreléptünk, és a legfontosabb a bennmaradás. Nem volt egyszerű, mert a DVTK nagyon szívta magát, a Honvédnak pedig nagyon erős kerete van. Ők még versenyben vannak egymással, mi meg így kiszálltunk.

Supka Attila: – Három pontért jöttünk, az első félidőben benne is volt a játékunkban, a másodikban már nem annyira. Ezzel az egy ponttal is elégedettek lehetünk, mert azt jelenti, hogy több pontot szereztünk, mint az előző évadban. Ötödik helyen vagyunk, s a pozíciónkat szeretnénk a jövő héten is megtartani a Paks ellen hazai környezetben, ezzel beleírva magunkat a klubtörténelembe. Ezért mindent meg fognak tenni a játékosok, ahogy a mai mérkőzésen is. Igaz, sok hibával játszottak, de mind a két csapat próbálta kihozni magából a maximumot, ami most nagyon kevésre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában