ülőröpladda

2021.06.17. 10:03

A nyíregyházi ülőröplabdázók szettvesztés nélkül hódították el a serleget

A huszonnyolcadik diadal a kupában.

ML

Szettet sem veszítettek a nyíregyháziak

Fotó: szövetség

A hét végén ismét megkoronázták a nyíregyházi ülőröplabdázókat. A fővárosban ekkor rendezték a Magyar Kupa tornáját, a serleget huszonnyolcadszor hódította el megyeszékhelyünk csapata. Hosszú időn át Piremon néven, néhány éve pedig mint Nyíregyházi Sportcentrum. A mieink valamennyi mérkőzésüket szettvesztés nélkül nyerték, így magabiztosan zártak az élen. A tervek szerint nyolc csapat két négyes csoportban kezdett volna, ám két együttes betegségek miatt visszalépett. Így két hármas csoportban játszottak a résztvevők, majd jöttek a keresztjátékok és a helyosztók.

A nyíregyháziaknál az edző és játékos Drotár György hiányzott, helyét a legrutinosabb játékos és edzői képesítéssel is rendelkező Peres János vette át.

– Nem volt egyszerű edzőként és játékosként is helytállni, de a társak segítségével sikerült – kezdte érdeklődésünkre beszámolóját Peres János. – Edzőként azért kívülről jobban látni az erényeket és a hibákat is. A járványhelyzet miatt nagyon keveset tudtunk edzeni, általában a hétvégéket kellett feláldozni a gyakorlásokra, mert másként nem jutottunk teremhez. Az enyhítések után a Bencs-iskola termében, illetve a Continental Arénában is tudunk tréningezni.

A végére felpörögtek

– Az edzések hiánya minden csapaton meglátszott, igazából a döntőre pörögtünk fel a megfelelő szintre, de nagyon nehéz volt. Remek volt a csapatösszhang, nagyon együtt voltunk, pedig Drotár Gyuri és fia személyében két kulcsjátékos is kiesett, ám mindenki odatette magát, hullámvölgyek nélkül végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Előfordult, hogy zsinórban három pont elment, de több nem, és utána sikerült ismét megfelelő összpontosítással játszani – így Peres János, akinek ez volt a huszonnyolcadik kupaelsősége.


Ülőröplabda

Magyar Kupa, csoportmeccsek

Sportcentrum–Kistext SE 2:0

Sportcentrum–Hamburger SE 2:0

Elődöntő

Sportcentrum–MTK 2:0

Döntő

Sportcentrum–Tatabánya 3:0

A kupagyőztes csapat tagjai: Domina József Krisztián, Phul Márk, Kovács László, Kertész Róbert, Sándor Csilla, Mányák Attila Antal, Prékopa Tamás, Nagy Ferenc. Játékos-edző: Peres János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában