Nyíregyháza

2021.06.17. 09:40

Az akadályfutók ismét ellepik az erdőt

A Dunántúlról is érkeztek nevezések a Decathlon Élménypróbára.

MK

Idén huszonhárom akadály várja a sportolókat

Fotó: elmenyproba.hu

Ötödször rendezik meg a Decathlon Élménypróbát, az esemény szervezői ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót szerdán. Idén június 26-án mérethetik meg magukat a sportolni vágyók, az 5 kilométer hosszú, ezúttal már 23 akadályból álló pályát a szokásoknak megfelelően a Sóstói-erdőben alakítják ki.

Nagy az érdeklődés

– Öt éve az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy adjunk a városnak egy olyan rendezvényt, amin mindenki nemtől, kortól függetlenül kellemes és sportos délelőttöt tud eltölteni az erdőben – fogalmazott Mucsi Gergely, a Decathlon nyíregyházi áruházvezetője.

– Ez az öt év bizonyítja, hogy jó volt az elgondolásunk, továbbra is nagy az érdeklődés. Egyben biztos vagyok, hogy egy ilyen nehéz időszak után is a sport összeköt mindannyiunkat, és segít túllendülni a nehéz helyzeteken.

Pusztai Barbara szervező megemlítette, hogy Győrből, Pécsről, Szombathelyről és Budapestről is érkezett már nevezés. A nyíregyháziakat is arra biztatja, hogy minél többen jelentkezzenek.

Nem a verseny a lényeg

A nyolcévesnél fiatalabb gyermekek ingyen mozoghatnak egy nekik kialakított pályán, és nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek esetében is ki kell emelni, hogy ez nem verseny, amelyik akadály nem szimpatikus, azt nyugodtan ki lehet kerülni. Az előnevezés június 22-e éjfélig tart, de helyszíni nevezésre is lesz lehetőség.

Pokrovenszki Gergely főszervező amellett, hogy izgatottan várja az eseményt, hozzátette, kollégáival már a hatodik élménypróba megszervezésén dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában