röplabda

2021.08.23. 08:24

Bravúrgyőzelem után váratlan vereség

Szakmáry Gréta mindkét mérkőzésen csapata vezére volt.

MK

Szakmáry Gréta mindent megtett Svájc ellen is

Fotó: Földi Imre/NS

A magyar női röplabda-válogatott pénteken álomszerűen kezdte az Európa-bajnokságot. A mieink a nagy riválisnak számító Szlovákia ellen uralták az első szettet, fordítás után megnyerték a másodikat is, majd a harmadik játszmát elveszítették ugyan, a negyedikben magabiztos játékkal bebiztosították a 3:1-es győzelmet. A Fatum-Nyíregyháza saját nevelésű röplabdázója, Tóth Fruzsina volt a magyar csapat első számú liberója, az ugyancsak nyíregyházi születésű Szakmáry Gréta 19 pontjával kiemelkedett a mezőnyből.

Válogatottunk jól védekezett a Fatum kiválóságával, Nikola Radosovával szemben, ő 15 pontjával így is a második legjobb teljesítményt nyújtotta a szlovákoknál.

Szombaton rendezték a csoport leggyengébb csapatának tartott Svájc elleni találkozót. A mieink győztes első játszma után 17:10-ről elbukták a másodikat, 29:27-re a harmadikat is, majd ugyancsak nagy csatában egyenlítettek.

Öt játszmában dőlt el

Jakub Gluszak szövetségi kapitány kereste a megfelelő felállást, lecserélte Tóth Fruzsinát, Tálas Zsuzsannát és Németh Anettet is. A döntő szettet 3:1-gyel kezdte a válogatottunk, de a svájciak 7:0-val fordítottak, ezzel eldöntötték a meccset. Szakmáry csapatkapitányhoz méltón, 27 ponttal zárt. A magyar csapat vasárnap Olaszországgal találkozott, a mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában