salakmotor

2021.09.06. 09:43

A nagyhalászi klub színeiben hazai pályán húzhatja a gázt a fiatal vaspapucsos

Dennis nagy esélye.

Dennis és a segítő kezet nyújtó Albók József a két évvel ezelőtti MACEC Kupa díjkiosztóján

Fotó: Mán László

Túlzás lenne azt mondani, hogy az idei eddig Fazekas Dennis éve volt. A fiatal salakmotorosnak igazából nem jöttek az eredmények, gondok viszont voltak. Szerencsére úgy tűnik, ennek már vége.

– Nagyon hosszú volt a szünet, és nem indult túl jól a szezon. Voltam a cseheknél egy Barátság Kupán, ám a motorokkal nagyon sok gond volt. Az nehéz időszak volt, őszintén szólva azt is fontolgattam, hogy abbahagyom. Semmi sem tűnt biztatónak, csak szenvedtünk, szenvedtem.

Van motor, ruha, felszerelés

– Aztán megkeresett Józsi bá’, – Albók József, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület elnöke, a pálya tulajdonosa – hogy gondoljam át az egészet, ő szívesen visszavesz a csapatába és magyar bajnokot csinál belőlem. Ismerve a halászi körülményeket, természetesen igent mondtam és remélem, hogy élni is tudok a lehetőségekkel. Csak a versenyekre kell fókuszálnom ezerrel, ez pedig számomra hatalmas lehetőség. Motorokat, ruhát kaptam, alkatrészekkel és gumikkal is el vagyok látva. Nagyon sokat segít, és ennek már érezhető a hatása.

Két pont az előnye

– Az ob első fordulóján Debrecenben nulla edzéssel, egy ismeretlen blokkal kilenc pontot motoroztam – folytatta Dennis.

Dennis és a segítő kezet nyújtó Albók József a két évvel ezelőtti MACEC Kupa díjkiosztóján | Fotó: Mán László

– Utána jött a hatalmas fordulat, ennek eredménye volt az, hogy Krskóban jól tudtam menni. Az alapszakaszban tíz pontot szereztem, utána az elődöntőben a második helyen értem célba, de végül kizártak. Állítólag elhagytam a pályát, de ezt nem tudták bizonyítani, nem volt videófelvétel. Így aztán nem juthattam be a négyes döntőbe. Akkor a legjobb junior is én lettem volna, így a hatodik helyen zártam, juniorként pedig a harmadikon. Józsi bá’ is ott volt Krskóban, láthatta a pozitív változást. Én pedig azzal a tudattal ülhetek fel a motorra, hogy az mindig topon van, nem kell attól tartanom, hogy szétesik. Tettem azt, ami a dolgom.

Dennis szombaton ismét bizonyíthat, mégpedig hazai környezetben, kedvenc pályáján. Két éve a MACEC Kupán a nagyhalászi oválon aratta első nemzetközi sikerét. Szombaton itt zárul a szlovén, szlovák, magyar közös bajnokság. Mindhárom nemzet külön hirdet bajnokot, a magyar szövetség licenszeivel versenyzők közül Dennis áll az élen.

– Már nagyon várom a halászi versenyt. Jenlenleg két bajnoki pont az előnyöm Kovács Roli és Manev előtt. Amennyiben a halászi versenyen előttük végzek, akkor sikerülhet az elsőség. A mezőny nagyon jó és az ilyet szeretem. Vannak nálunk jobbak és vannak gyengébbek. Az erősek húznak, a gyengébbek ellen meg önbizalmat adó pontokat lehet szerezni – így Dennis.

Délután kettőtől edzés

A verseny tehát szeptember 11-én, szombaton lesz, mégpedig 15.15-től. Előtte 14 órától kezdődik a kötelező edzés, már azt is megtekinthetik a belépőt váltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában