Máriapócs

2021.09.16. 08:48

Izgalmakat ígérő szezonzáró ralikrossz a RabócsiRingen

A Keviép RX Fesztivál az amatőr sorozat zárófordulóját jelenti.

ML

Benyó Máté remek teljesítménnyel végzett a második helyen

Fotó: Korda Racing

Készülhetnek a ralikrossz kedvelői, szeptember utolsó hétvégéjén a máriapócsi RabócsiRingen jön a Keviép RX Fesztivál. A találkozó a profi bajnoki pontvadászat ötödik, míg a szintén népszerű országos amatőr sorozat zárófordulója lesz.

Októberben meglepetés

Ami a profikat illeti, már kezd kirajzolódni az, hogy melyik géposztályban ki végezhet az élen, és kinek van esélye dobogóra állni. A legnagyobb érdeklődés ismét a Su­percars, azaz a Király Kategória ­vetélkedését fogja kísérni.

Az elmúlt hétvégén a kakucsi negyedik fordulóban a bajnokságban nem szereplő svájci színekben versenyző orosz Jurij Belevszkij végzett az élen a Volland Racing Audi S1-esével. A Super1600 Európa-bajnokság éllovasa győzelemmel debütált hazánkban, a legmagasabb a géposztályban.

Másodikként a remek formában lévő és új autóval (Ford Focu RX) versenyző Benyó Máté ért célba, megelőzve Kárai Tamást (Audi A1). Kárai egy héttel korábban az Európa-bajnokság futamán jeleskedett és a harmadik helyen végzett. A bajnoki címre ők ketten, valamin Luigi (Skoda Fabia RX) esélyes, ám a trió végső sorrendjébe beleszólhat a nyíregyházi Mózer Márk (Peugeot 208 RX) is.

Jövő szombaton és vasárnap nem hiányozhat az örökös bajnok Kotán Péter (Ford Escort), miként Vass Zoltán (Audi A19) és Harsányi Zoltán (Mitsubishi Evo X).

Vasárnap az amatőrök harmadik kvalifikációja, az elődöntők és a döntők a profik fináléi után kezdődnek. Ez lesz az idei utolsó ralikrossz verseny a RabócsiRingen, ám október végén még jön egy nagy durranás, a III. Rally Hungary szuperspeciálja.


Ralikrosz

Keviép RX Fesztivál

Szeptember 25. szombat

8: I. EdzésRNOB

09.30: II. Edzés RNOB

11: I. Kvalifikáció RNOB

13.30: II. Kvalifikáció RNOB

16: I. Edzés Amatőr

16.15: I. Edzés Amatőr

16.30: I. Kvalifikáció Amatőr

17: II. Kvalifikáció Amatőr

Szeptember 26. vasárnap

8: III. Kvalifikáció CEZ-kategóriák

8.40: III. Kvalifikáció RNOB

10.30: IV. Kvalifikáció CEZ-kategóriák

13: Elődöntők RNOB

14: Döntők RNOB

15.30: III. Kvalifikáció Amatőr

16: Elődöntők- és döntők Amatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában