Hübner Nyíregyháza BS

2021.09.06. 09:36

Óriási fordítással nyertek a Cápák

A Pécs már tizenkilenc ponttal is vezetett a felkészülési torna bronzmeccsén.

MK

Nigel Johnson a torna mindkét napján ponterős volt

Fotó: ose lions

A Hübner Nyíregyháza BS az oroszlányi Bányász Kupa felkészülési torna második napján a bronzéremért szállt csatába a PVSK ellen. A Cápák első két pontját Tóth Gergely szerezte egy kiharcolt fault után két büntetőből. Az első negyedben a külső dobások nem igazán sültek, és kimaradt egy-két büntető is. A negyed derekán 15–6-ra elhúzott a Pécs, amikor időt kért Pethő Ákos, miután az idáig sérülés miatt pihentetett Bus Iván vette át az irányító szerepet.

Támadásban akadtak jó megoldások, ám a védekezésbeli hibákat kihasználta a lendületesebben játszó PVSK, amely a második játékrész elején tíz fölé növelte a különbséget. A nyíregyháziak Nigel Johnson és C. J. Bryce kosaraival kétszer is visszajöttek hat pontra, ám Michael Bryson hármasai rendre megszakították a zárkózást. A negyed második felében Mokánszki Máténak voltak jó megmozdulásai, de a Blue Sharks összességében nehezen került jó dobóhelyzetbe, míg a pécsiek roppant hatékonyan támadtak, így 48–29-re is vezettek már.

Megérezték a vérszagot

Húsz perc és egy nagyszünetbeli átbeszélés után aztán a Cápák is megérkeztek a meccsbe. Johnson szép ziccerével és Tóth Gergely zsákolásával kezdődött a visszakapaszkodás, előbbi aztán triplát is dobott. A sokadik jó csapatvédekezés után a próbajátékos, Seth LeDay zsákolt óriásit, Kiss Benedek triplázott, Bazsó Brúnó pedig rövid időn belül nyolc pontot szerzett egymaga, így 61–59-re alakult az eredmény.

Mínusz négyről kezdődött a záróetap, de ekkor már érezték a vérszagot Cápáink! A nyíregyháziak nem ismertek elveszett labdát, támadásban pedig jöttek az extra megoldások. Bryce szép tempójával lett egál (65–65), Nigel hármasával már vezetett is a Blue Sharks (69–70), amely idővel megszilárdította a 4-5 pontos előnyt. Az utolsó perchez érve Johnson passzából LeDay zsákolt óriásit, majd Tóth nagyot blokkolt, amivel lényegében el is dőlt a meccs. A Cápák először nyertek az előszezonban, és bronzéremmel tértek haza Oroszlányból! MK


Kosárlabda: Bányász Kupa

BronzmérkőzésPVSK-Veolia–Hübner Nyíregyháza BS 72–78 (24–16, 24–16, 15–27, 9–19)

Nyíregyháza: Johnson 21/9, Kiss 5/3, Bryce 18/6, Pipiras 3, Tóth 6. Csere: Bus, LeDay 9, Mokánszki 8, Bazsó 8/6, Vaskó. Vezetőedző: Pethő Ákos.

A torna végeredménye:

1. Falco KC Szombathely,

2. OSE Lions,

3. Hübner Nyíregyháza BS,

4. PVSK-Veolia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában