Extreme Trail

2021.09.05. 11:00

Sportoljon, hogy segíthessen!

Jótékonysági futam a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztály javára.

KM

Az idén harmadik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán az Extreme Trail akadályversenyt.

A 7 kilométeres pályát most az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben alakítják ki, s szeptember 11-én, szombaton minden induló gyakorlatilag szabályok nélkül mehet ezen végig, az akadályokat bármennyiszer megpróbálhatják leküzdeni, nincs időmérés, és nincs büntetés sem – ígérik a szervezők, és mindenkit arra biztatnak, ha még eddig nem mert belevágni egy akadályverseny teljesítésébe, akkor itt a remek alkalom. A végén jár a jól megérdemelt emlékérem és az Extreme Trail-ajándék is.

A gyerekek gyógyulásáért

A 11 óra 15 perckor rajtoló jótékonysági futam díja 8000 forint, melynek 50 százalékát a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályon kezelt gyermekek fejlesztéséhez szükséges robottechnológiájú gép beszerzésére fordítják. A robotasszisztált funkciójavító terápiával a felső és alsó végtagi szpaszticitás (állandósult, kóros izom-összehúzódás, ami akaratlan izommerevséget okoz) megelőzhetővé válik, illetve csökkenthető a rehabilitációs idő. Sportolj, hogy segíthess másokon! – inspirálnak a szervezők, aki nekivág, az ingyen fürdőzhet is, 14 órától pedig meghallgathatja a Tibi a hegyről zenekar koncertjét is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában