Rally Hungary 2021 - Nyíregyháza

2021.10.21. 09:58

Érezni fogják a szeretetcunamit

Herczig Norberték az év elejétől kezdve a Ral­ly Hungaryt várták a legjobban.

KM

Csak Herczigék indulnak az összes Eb-futamon

Fotó: SKODA RALLY TEAM HUNGARIA

A szakágban igencsak jegyzett pilótákból nem lesz hiány a pénteken a máriapócsi szuperspeciállal rajtoló 3. Rally Hungaryn. Az Európa-bajnoki futamon rajthoz áll például a világbajnokság WRC2-es kategóriájában győztes Andreas Mikkelsen, a magyar bajnokság összetett versenyében most harmadik, a vb WRC2-es kategóriájában korábbi bajnok Mads Östberg, valamint az orosz Nyikolaj Grjazin. No, meg persze a legjobb magyar versenyzők, akik akár a futam megnyerésére is képesek, miként tette azt két éve Turán Frigyes.

Esélyesnek számít a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős is, ugyanis jó esély van rá, hogy 35 év után első magyarként dobogóra álljanak az összetettben az abszolút értékelésben, hiszen eddig jól alakul a szezonjuk a kontinentális sorozaton.

– Azt mondom, hogy igazából az év elejétől kezdve ezt a versenyt vártuk a legjobban, és nem véletlenül – hazahúz a szívünk. Az egész csapat nagyon vágyik rá, hogy a magyar szurkolókkal, a barátokkal találkozzon – kezdte a Rally Hungary honlapján Herczig Norbert.

Sokat javultak murván

– Ez az első olyan év, amikor igazán a saját tempónkból tudunk versenyképesek lenni, ráadásul egy ennyire sűrű, ennyire megerősödött mezőnyben. Álltunk dobogón, és ami legalább ennyire fontos: sokat gyorsultunk murván. Az elmúlt évek megmutatták, hogy aszfalton sokkal közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, mint murván, a tesztprogramunknak köszönhetően azonban utóbbi talajtípuson is közeledtünk. Aszfalton egyszer harmadikok, egyszer negyedikek lettünk, ami azt mutatja, megérkeztünk az élmezőnybe.

– Nyilván számít, hogy visszaültünk a Škodába, hiszen pályafutásom nagy részét ezzel a márkával töltöttem, és az R5-ösök közül is ezzel mentem a legtöbbet. Számít továbbá, hogy Ramónnal ez a negyedik közös évünk, de az egyik legtöbbet az számít, hogy olyan helyszínekre térünk vissza, ahol már versenyeztünk – ez magabiztosságot ad.

– Andreas Mikkelsen kiemelkedett a mezőnyből, az összes többi párossal azonban fel tudtuk venni a versenyt, és azt gondolom, nagyon jó esélyünk van arra, hogy harmincöt év után az abszolút értékelésben egy magyar páros újra felállhasson az év végi dobogóra. Az utolsó két versenyen dől majd el, hogy így lesz-e.

Ketten vannak előttük

– Jelenleg a lengyel és a spanyol páros is előttünk van az összetettben, úgyhogy nincs mit számolgatni, itthon és a Kanári-szigeteken is előttük kell végeznünk, és az sem lenne baj, ha közénk is beférkőzne valaki.

– Az idén egyedüli magyar párosként csináljuk végig az egész sorozatot, többen is becsatlakoztak néhány futamra, de mi voltunk itt végig, és azt éreztem, hogy a drukkerek figyelnek ránk, sőt, talán egy kicsikét büszkék is arra, amit elértünk.

– Ezt a szeretetcunamit egész biztosan érezni fogjuk a versenyen. Hosszú teszttel készülünk a Rally Hungaryre, minden tőlünk telhetőt megteszünk, mert jól akarunk szerepelni itthon, amihez adott is minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában