Röplabda

2021.10.04. 08:20

Füreden nyert kupát a Fatum

A nyíregyháziak a házigazdát és a Békéscsabát is legyőzték.

MK

Ha csak felkészülési tornán is, de serleget nyerni mindig jó, pláne olyan viadalon, amin a nagy rivális Békéscsaba is részt vesz.

A hónapokkal ezelőtt megjelent MRSZ-versenynaptárban a szövetség Szuperkupa-mérkőzésnek is adott teret. Az összecsapásból végül nem lett semmi, ám a címvédő Fatum és az ezüstérmes Békéscsaba így is találkozott, méghozzá a balatonfüredi tornán.

Radosová parádézott

A nyíregyháziak nagy csapatmunkával 3:0-ra nyertek, és ahogy Németh Szabolcs vezetőedző fogalmazott a meccs után, a győzelemnél is fontosabb, hogy a játékosok betartották a taktikai utasításokat.

A másnapi döntőben a házigazda Szent Benedek ellen nem sikerült ugyanazt az energiát pályára vinni, mint pénteken – huszonnégy óra sem telt el a két mérkőzés között –, de nagy tartás volt a csapatban és fordított szetthátrányból, ezzel újabb tornát nyert.

Ezúttal is akadtak remek teljesítmények, köztük is kiemelkedik Nikola Radosová 28 pontos bravúrja.

A Füred Kupa bronzmeccsén a Békéscsaba 3:0-ra legyőzte az Újpestet.


Röplabda

Felkészülési torna

Füred Kupa, elődöntő

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 3:0 (22, 15, 23)

Nyíregyháza: Radosová 18, Lászlop 6, Gla­vinic 13, Vaszileva 13, Pintér 5, Francesco 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida, Tiemi, Burazer 1, Dékány, Bodovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Döntő

Fatum-Nyíregyháza–Szent Benedek RA 3:2 (24, -22, -23, 18, 10)

Nyíregyháza: Radosová 28, Lászlop 10, Gla­vinic 15, Vaszileva 13, Pintér 13, Francesco 4. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida 2, Tiemi, Burazer, Bodovics, Dékány. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Borítókép: A nyíregyháziak nagy meccsen verték meg a Békéscsabát | Fotó: klub

Ezek is érdekelhetik