Röplabda

2021.10.22. 09:04

Újra itthon játszanak tétmeccset

A címvédő Fatum-Nyíregyháza pénteken az Újpest ellen mutatkozik be hazai pályán a bajnokságban.

MK

Pénteken hazai pályán is bemutatkozik a címvédő Fatum-Nyíregyháza. Tóth Fruzsináék a múlt heti, Kaposvár elleni 3:0-s siker után a Continental Arénában ismételnék meg a tökéletes eredményt az Újpest ellen. Papíron meg is van az esély a fővárosi lilák elleni sima meccsre, hiszen Horváth András alakulata az első fordulóban szoros meccset játszott a DVTK-val, ami meglepetésnek számít.

A UTE kétszettes előnyben volt már, mégis csak a mindent eldöntő ötödik játszmában tudta behúzni a mérkőzést.

– A szokásoknak megfelelően készültünk ezen a héten is, fontos, hogy a lányok minél több információt kapjanak az Újpest játékáról, mire a mérkőzésig eljutunk – fogalmazott Németh Szabolcs vezetőedző. – A leglényegesebb, hogy a saját játékunk legyen rendben, de ezt érinti az Újpest játéka is, hiszen aszerint kell a védekezésünket felépíteni.

Kaposváron jól működött

– Ha figyelünk a részletekre, akkor nem lehet gond, mert például az első mérkőzésen tíz százalékon tartottuk mindhárom szélső ütőjét a Kaposvárnak – tette hozzá a tréner. – Ez azt jelenti, hogy nem találtak rajtunk fogást – persze javítanivalót mindig találni –, az a célunk, hogy ezt stabilizáljuk.

A Nyíregyháza az előző idényben zárt kapuk mögött lett bajnok és Magyar Kupa-győztes, a szeptemberi, Fatum Property Kupán aztán már nézők előtt játszhatott, de mégis más lesz tétmeccsen küzdeni a szurkolók biztatása mellett.

– Az Újpest fiatal csapat, ebből kiindulva lehet nagyon extra napja a játékosainak, és akár megilletődötten is játszhatnak – folytatta. – Nekünk a legjobb formájukra kell készülnünk. Ez a meccs nekünk is más lesz, mint a múlt heti. Reméljük, sokan kilátogatnak, hiszen hosszú ideje várat magára, hogy tétmeccset játsszunk a saját közönségünk előtt. A lányok arra készülnek tizenhárom hete, hogy végre együtt ünnepelhessenek a közönséggel.

A nyíregyházi csapat a már említett, hazai felkészülési tornán találkozott az Új­pesttel.

A rendhagyó módon, bármilyen eredmény esetén is csak három szettig tartó meccs első játszmáját nagy meglepetésre a vendégek nyerték, majd Nikola Radosová (16 pont), Ralica Vaszileva (11) és Lászlop Alexandra (10) vezetésével 2:1-re győzött a házigazda Fatum.

A találkozót pénteken 18 órakor rendezik a Continental Arénában.

Újabb együttműködés

Sportszergyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. Ennek értelmében a Fatum-Nyíregyháza játékosai és szakmai stábja első körben a Dorko utcai cipőivel gazdagodott. Az erről szóló sajtótájékoztatón a Dorko termékeit gyártó Penso Kft. tulajdonosa, Riegler Zsolt elmondta, elsősorban kézilabdában és kosárlabdában törtek be idáig a profi sport világába, de szeretnék kibővíteni partnereik körét, ebben kiváló lépés a Fatum-Nyíregyháza támogatása.

Ezek is érdekelhetik