FUTSAL

2021.12.06. 20:41

Gyulaji bravúr Kecskeméten

Nem túl közelre, de nem is túl messzire utaztak hétfőn a nyírgyulaji futsalosok.

Az élvonalbeli csapatnak Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban volt jelenése az alapszakasz tizennegyedik körében. A mieink fejben mér az öltözőben voltak, amikor fél perc elteltével előnyhöz jutottak a hazaiak. Szerencsére túl sokat nem kellett várni a válaszra. Az egyenlítés után a nyírgyulajiak akarat érvényesült, a vendégeknél Csoma Alpár nem lépett pályára, a lelátóról irányította társait. Aztán egy rossz helyezkedés és ismét a hazaiknál volt az előny. Újfent nem sokáig mert egy kontra végén Matheus a jobb sarokba bombázott.

Szünet után mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a gyulajiak hatmétereshez is kaptak ám Matheus hibázott. A hazaiak büntettek is, és ismét vezetéshez jutottak.

Félórányi játék után aztán csoda történt, két perc alatt háromszor villantak a gyulajiak. Fordult a kocka, Krajnyák, Valosvics és Matheus révén kétgólós volt a vendégek előnye. Aztán paprikás lett a hangulat, a hazaiak joggal reklamáltak egy szabálytalanságot, majd a Krajnyákot felvágó Mánya második sárgája után pirosat kapott, így emberhátrányban kezdték az utolsó hét percet a kecskemétieket. Gól nélkül kihúzták a két percet, majd kockázatattak és a vészkapus mellett döntöttek. Csak kapufáig jutottak a vendégeknél pedig a harmadik üres kapura emelés bejött mégpedig Szöcs révén. A gyulajiak ezzel a forduló meglepetéseként négy vereséet követően nyertek az esélyesebb kecskemétiek ellen.

 

Futsal: Férfi NB I., 14. forduló

 

Kecskemét-Nyírgyulaj 3-6 (2-2)

 

Messzi István Sportcsarnok, 100 néző, v.: Borbás, Kakuk.

Nyírgyulaj: Opre – Szöcs, Vlasovics, Tifán, matheus. Csere: Petró (kapus), Szabó, Orosz, Krajnyák, Tóth, Domokos, Tamás.

Gól: Mánya (1.), Bencsik (13.), Sallai (28.), illetve Tifán (5.), Matheus (15., 32.), Krajnyák (30.), Vlasovics (31.), Szöcs (39.)

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik