Strandkézilabda

2022.06.22. 11:05

Csiszolatlan gyémántok a homokban

Mindenki elégedetten ment haza az I. Szabolcs Gyermek Strandkézilabda Tornáról.

Fotó: Dodó Ferenc

Szikrázó napsütésben adott otthont a nyíregyházi Aquarius Élmény és Parkfürdő homokos pályája az I. Szabolcs Gyermek Strandkézilabda Tornának. A megmérettetés a 2008/2009-ben született megyei kézilabdázók feltérképezését célozta meg, ez a korosztály alkotja majd a jövőben a magyar utánpótlás strandkézilabda válogatottat.

– A megyei szövetségünk az országos szakszövetség célkitűzését követve szeretné a fiatalabb sportolók, illetve az egyesületek közt is népszerűsíteni a strandkézilabdát, ezért is szerveztük meg ezt a versenyt, ahol a játék, a szórakozás és a kikapcsolódás került a középpontba. A meccsek közt mindenki tudott strandolni is egy kicsit, így lett kerek a nap – mondta dr. Tordai Ilona, a rendező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, aki szerint a strandkézilabda remekül illeszkedik egy teremkézilabda csapat éves felkészítési tervébe, legyen szó levezetésről vagy a nyár végi felkészülésről, de komolyabb szinten is űzhető, hiszen a hazai szövetség egész nyáron országszerte szervez versenyeket, többek közt Hajdúnánáson, Agárdon vagy több balatoni helyszínen.

– Nagyon jó érzésekkel tértünk haza a tornáról. A gyerekek felejthetetlen élményt szereztek és egy kirándulással felérő, sportos napot tölthettünk el Nyíregyházán. A rendezés és a lebonyolítás szuper volt, a helyszín fantasztikus, az ellátás pedig pazar. Az elért eredményünk és a mosolygós arcok tették teljessé a szép napot. Köszönjük szépen, hogy ott lehettünk – nyilatkozott a verseny után a Tiszavasvári edzője, Petruska Zoltán, akinek lányai a dobogó legfelső fokára állhattak az I. Szabolcs Gyermek Strandkézilabda Tornán.

Fodorné Hriczu Katalin büszke lányára, Petrára, aki bekerült az All Star csapatba.

Szerencséseknek érezhetjük magunkat, hogy a lányom részt vehetett első strandkézilabda meccsén a Vitka SE színeiben. Remekül érezte magát a meccsek alatt és azok közben is a nyíregyházi strandon. Az edzőnek, Hanufer Sándornak is köszönettel tartozunk, mi szülők, hogy a gyerekek a vereségek ellenére sem keseregve jöttek haza, hanem boldogan. Petra azt mondta itthon, alig várja, hogy újra strandkézilabdázhasson – így az anyuka, Fodorné Hriczu Katalin.

Forrás: Dodó Ferenc

 

Eredmények:

 

Lányok: 1. Tiszavasvári, 2. Dombrád, 3. Balkány, 4. Vitka; All Star csapat: Harsányi Réka (Dombrád), Tóth Regina (Tiszavasvári), Miklós Dzsesszika (Dombrád), Bányi Jázmin (Balkány), Fodor Petra (Vitka)

Fiúk: 1. Kisvárda, 2. Dombrád, 3. Kállósemjén, 4. Arany Sárkány Nyírbátor; All Star csapat: Demeter Bence (Kisvárda), Sándor Adrián (Dombrád), Simon Zsombor (Kisvárda), Török Csaba (Kállósemjén), Vince Olivér (Arany Sárkány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában