Tájfutás

2022.06.23. 09:56

Komoly próbatétel elé állították a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőit a Kiskunság homokbuckái

Középtávú és váltó országos bajnokság.

A fiúváltó a második helyen végzett

Fotó: Sportcentrum

A közelmúltban Ágasegyházán, a Kiskunság homokbuckái és borókás labirintusai között rendezték az idei 2. országos bajnokságok hétvégéjét. A nagy meleg és a homokos talaj mindenkinek komoly próbatétel volt, de a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői mindkét napon jól szerepeltek. 

A szombat délelőtti selejtezőből 11 nyíregyházi versenyző jutott be az A döntőbe, 1 versenyző a B döntőbe (mindössze 1 helyezéssel maradt le az A döntőtől), és szintén 1 versenyző a C döntőbe került. A verseny befejeztével Balatoni Tamás továbbutazott az ifjúsági válogatott edzőtáborába. 

Tamás az idei eredményeivel kiharcolta az ifjúsági Európa-bajnokságon való részvételt a magyar válogatott színeiben.

Középtávú OB. 

F14-A: 3. Nagy-Kovács Vince, 8. Papp Zoltán Sámuel. F16-A: 17. Vigh Ervin. F18-A: 3. Balatoni Tamás, 5. Jancsik Endre. F20-A: 7. Sztojka Milán Szabolcs. F21-A: 13. Vigh Loránd Eduárd. F21-C: 4. Szikszai Csongor. N14-A: 5. Hengsperger Lilla, 7. Veress Anna. N16-A: 15. Lakatos Róza, 17. Orosz Panna. N16-B: 10. Bilecz Sára. 

Váltóbajnokság. 

F14E: 2. Papp Zoltán Sámuel, Simon Benjámin, Nagy-Kovács Vince. F18E: 2. Jancsik Endre, Vigh Ervin, Balatoni Tamás. F21E: 11. György Szabolcs István, Sztojka Milán Szabolcs, Vigh Loránd Eduárd. N16E: 8. Veress Anna, Orosz Panna, Lakatos Róza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában